Primăria Timișoara a notificat firma care extinde Generala nr. 30 cu privire la încetarea contractului și aplicarea unor penalități de întârziere de aproape 2,7 milioane de lei

Primăria Timișoara a notificat firma care extinde Generale nr. 30 cu privire la încetarea contractului și aplicarea unor penalități de întârziere de aproape 2,7 milioane de lei

Primăria Municipiului Timișoara a notificat constructorul care se ocupă de extinderea Școlii Generale nr. 30 cu privire la încetarea contractului și aplicarea unor penalități de întârziere de aproape 2,7 milioane de lei.

„Termenul de finalizare asumat în contract a fost în 17 ianuarie 2024. Cu certificat negativ pentru alt șantier nefinalizat, constructorul a avut un ritm scăzut fără justificare încă de la finalul anului trecut. Municipalitatea l-a avertizat în repetate rânduri că trebuie să accelereze lucrările și să recupereze întârzierile, în caz contrar vor fi aplicate penalități. T.T.&CO SOLARIA GRUP a continuat însă investiția într-un ritm foarte lent, cu o medie de 10 muncitori pe șantier și cu zile în care doar 2 muncitori executau diverse lucrări. (…)

Întrucât în ultimele luni nu a existat un progres fizic și financiar, Primăria Timișoara a decis să aplice penalități în valoare de 2.678.435,14 de lei, pentru 91 de zile de întârziere peste durata contractuală de finalizare. Totodată, constructorul a fost notificat cu privire la încetarea contractului și la faptul că trebuie să elibereze amplasamentul până cel târziu la data de 29.04.2024.

Extinderea Școlii Generale nr. 30 este realizată în proporție de aproximativ 70%, iar lucrările executate vor fi expertizate imediat după preluarea amplasamentului. Va urma o licitație și execuția următoarelor lucrări: finisaje interioare, pasarelele de trecere între corpul D și clădirea existentă, montare instalații stingere incendiu și instalații electrice curenți slabi și amenajare terasă circulabilă.

CITEŞTE ŞI: Amenzi de zeci de mii de lei pentru mizeria din Timişoara

T.T.&CO SOLARIA GRUP se află pe lista neagră a constructorilor și nu mai poate participa la viitoare licitații organizate de municipalitate”, a transmis Primăria Timişoara, într-un comunicat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *