Primăria a cumpărat Colegiul Bănățean

După mai mulți ani de negocieri cu ordinul călugărițelor de la Notre Dame, Primăria Timișoara a reușit să cumpere campusul de la Colegiul Bănățean, pentru un preț de 4,6 milioane de euro.

Anunțul a fost făcut marţi de primarul Nicolae Robu: „Am reușit să ajungem la înțelegere cu Episcopia Romano-Catolică pentru tot campusul de la Colegiul Bănățean.

Sunt fericit că vom deveni proprietarii acestui campus excepțional, în care funcționează unul dintre cele mai prestigioase licee ale Timișoarei. Le mulțumesc celor de la episcopie pentru deschiderea excepțională pe care au arătat-o față de interesul public al orașului.

Este o mare realizare și noi continuăm pe această linie a sporirii patrimoniului municipiului Timișoara, pe care alții au avut grijă să-l risipească, iar noi avem grijă să-l sporim.

Sunt convins că miile de elevi ai Colegiului Bănățean, părinții, cadrele didactice sunt fericiți că am reușit să materializăm această intenție a noastră. Nu a fost ușor, dar iată că am răzbit”.

Negocierile au fost finalizate la începutul acestei săptămâni, iar noua proprietate include un teren intravilan de 13.029 mp și o suprafață construită desfășurată de 13.165 mp aflată în șase corpuri de clădire. Termenul de plată este de trei ani, în rate trimestriale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns