Primăria Arad taie 360 de posturi: Primarul PNL spune că va face o economie anuală de 10 milioane lei

Primăria Arad taie 360 de posturi: Primarul PNL spune că va face o economie anuală de 10 milioane lei

Primăria Arad îşi va diminua organigrama cu 360 de posturi până la toamnă, estimând o economie anuală de 10 milioane de lei prin neplata unor salarii, în timp ce posturile de conducere vor fi reduse de la 75 la 59, potrivit stiripesurse.ro.

Primarul oraşului, Călin Bibarţ, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că noua organigramă a Primăriei a fost definitivată şi se va afla pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Local Municipal, scrie agerpres.ro.

Dacă în actuala organigramă a instituţiei se regăsesc 1.150 de posturi, din toamnă Primăria Arad va avea 790 de angajaţi. Efectiv îşi vor pierde locul de muncă doar 123 de persoane, pentru că restul posturilor fie erau vacante, fie erau cu finanţare de la Guvern, cum este cazul medicilor din cabinetele şcolare.

Angajaţii care vor pleca din instituţie vor fi stabiliţi în urma unor teste, spun reprezentanţii municipalităţii, care mai anunţă că două direcţii, trei servicii, un birou şi patru compartimente vor fi desfiinţate. Alte 17 structuri vor fi declasate, respectiv şapte servicii se vor transforma în birouri, şase în compartimente şi patru birouri devin compartimente. Astfel, din cele 75 de funcţii de conducere câte sunt în actuala structură, mai rămân 59.

Economia care se face la bugetul de salarii va fi de aproximativ 10 milioane de lei anual.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Foto: aradon.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Primăria Arad taie 360 de posturi: Primarul PNL spune că va face o economie anuală de 10 milioane lei

  1. Dar consilieri cati sunt? Si locali si personali. Dar ai vicilor?? Din masini si protocol nu se taie nimic??

Lasă un răspuns