Primar timişean, arbitru în Liga 1 de fotbal!

arbitru fotbal

Situaţie rar întâlnită în peisajul administraţiei locale: un primar timişean este arbitru în Liga 1 de fotbal! Mai mult, nu vorbim de o localitate oarecare, ci de o comună periurbană, situată în „buza” Timişoarei, cu un imens potenţial de dezvoltare.

Edilul în discuţie se numeşte Flavius Roşu şi este primarul comunei Şag. Are doar 30 de ani şi se află la primul mandat de primar, fiind ales în luna iunie pentru a gestiona comuna în următorii patru ani. Face arbitraj de la 17 ani şi a parcurs toate etapele până a ajuns în elita arbitrajului românesc. În Liga a doua a condus meciuri încă din 2011, iar în primul eşalon al fotbalului românesc a fost, deocamdată, doar arbitru adiţional şi rezervă.

Înainte de campania electorală, a decis să facă o pauză, pentru a se pregăti în ceea ce presupune munca de primar, dar din iarnă va reveni în arbitraj. După susţinerea testelor teoretice şi practice, este de aşteptat să-l vedem pe primarul din Şag din nou la delegări, alături de numele consacrate ale arbitrajului românesc: Ovidiu Haţegan, Cristian Balaj şi Alexandru Tudor.

flavius-rosuDe fapt, aceasta este şi ierarhia actualilor arbitri din fotbalul românesc, văzută chiar de primarul din Şag, care explică cum este să conduci un meci de fotbal: „Bineînţeles că la început a fost greu. Au mai fost şi îmbrânceli, de huiduieli nu mai vorbesc, pentru că asta li se întâmplă mereu arbitrilor. Nu mi-a fost teamă, pentru că dacă încerci astfel de sentimente, nu poţi continua. Important e să reuşeşti să treci de ligile inferioare, adică a şasea, a cincea şi a patra. Ca în orice domeniu, e nevoie de multă muncă, de seriozitate, de capacitatea de a lua decizii în cel mai scurt timp, dar şi de noroc. Contează şi talentul, nu poţi să ajungi la un nivel superior dacă nu ai calităţi native. Acum, am decis să mă implic în viaţa comunei Şag pentru că sunt convins că se pot face multe lucruri bune aici şi am toată încrederea că voi reuşi, bineînţeles, împreună cu cetăţenii Şagului”.

Rămâne de văzut cum va evolua cariera din fotbal a timişeanului Flavius Roşu. Deocamdată, cert este că a ţinut „meciul în mână” la alegerile pentru funcţia de primar.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Primar timişean, arbitru în Liga 1 de fotbal!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *