Primar bănățean, anchetat pentru un demers ilegal

primaria caransebes

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva primarului Caransebeșului, Felix Borcean, și a altor șase funcționari din cadrul Serviciului public de întreținere și reabilitare a municipiului.

Potrivit anchetatorilor, edilul-șef este acuzat de instigare la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu și de instigare la săvâșirea infracțiunii de fals intelectual, pentru că în cursul lunii aprilie 2018 a acceptat  solicitarea reprezentanților Comunității evreiești din Caransebeș de a sprijini financiar această obște prin efectuarea unor lucrări de renovare în curtea interioară a sinagogii, unde urma să aibă loc  un eveniment important al acestei comunități, însă a hotărât ca sprijinul să îl acorde în mod ilegal.

Concret, decontarea lucrărilor să se realizeze din fondurile primăriei, deși lucrarea viza un spațiu care nu aparținea acestei instituții publice.

În acest scop, l-a determinat pe directorul SPIR să inițieze demersuri ilegale pentru contractarea în numele instituției pe care o conduce a lucrărilor cu un operator privat, urmând ca execuția și plata acestor lucrări să se facă din fondurile primăriei, și să aranjeze în așa fel documentele încât să pară că lucrările ar fi în interesul administrației locale. În final, pentru aceste lucrări s-a dispus o plată în cuantum de 20.503,75 lei.

Atât directorul SPIR Caransebeș, cât și alți cinci angajați ai instituției angrenați în aceste demersuri ilegale, au fost luați, de asemenea, în colimatorul procurorilor. Primăria municipiului Caransebeș s-a constituit parte civilă cu suma mai sus menționată. Ancheta continuă.

foto: CAON.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns