Prima zi de şcoală, sub semnul emoţiei şi al bucuriei, la Timişoara

deschidere an scolar

Noul an şcolar a stat sub semnul emoţiei, a bucuriei reântâlnirii cu dascălii şi colegii, pentru cei 97.000 de copii din judeţul Timiş.

Fiecare elev a început o altă etapă din viaţă, una în care va acumula cunoştinţe, va învăţa lucruri noi.

Cei din clasele pregătitoare, însoţiţi de părinţi şi de bunici, au păşit pentru prima dată în şcoli şi au fost tare emoţionaţi atunci când şi-au cunoscut învăţătoarea. Elevii din clasele mai mari s-au bucurat de întâlnirea cu diriginţii, cu colegii lor, ocazie cu care şi-au povestit aventurile din vacanţă.

Deschidere fără fast, dar cu drag de elevi

La Şcoala gimnazială nr.1, festivitatea de deschidere a anului şcolar a început de la ora 9. În curtea mică a şcolii elevii erau adunaţi deja în careu, îmbrăcaţi frumos, cu buchete de flori în mâini. Mulţi părinţi au fost prezenţi la eveniment şi ei la fel de emoţionaţi ca şi copiii lor.

deschidere an scolar1

Cuvântul de deschidere i-a aparţinut Adinei Andraş, directoarea unităţii de învăţământ, care a vorbit despre un nou început, despre şcoala ca formatoare de oameni. Ea s-a referit şi la sprijinul familiei în activitatea de educaţiei. După slujba de binecuvântare, oficiată de preotul Cristian Pavel, a vorbit Ozana Crăciunaş, inspectorul şcolar de limba franceză. În final, directoarea unităţii de învăţământ i-a prezentat pe toţi învăţătorii şi diriginţii din şcoală, după care elevii, însoţiţi de dascăli s-au îndreptat spre clase.

În prezent, la Şcoala gimnazială nr. 1 învaţă 417 de copii, dintre care 90 sunt preşcolari. Cei mai mulţi provin din cartierul Train, dar şi din Kunz, fiind în general copii care provin din familii mai sărace. Tot la această instituţie de învăţământ există şi programul „A doua şansă”, care se adresează tinerilor care au abandonat şcoala şi vor să-şi continue studiile. Până în prezent sunt înscrişi 29 de tineri.

Vlăduţ nu se lasă înfrânt de boală

Vlăduţ s-a născut cu tetrapareză spastică, însă părinţii lui au continuat să lupte. Acum, băiatul este în clasa a IV-a şi a fost prezent la festivitatea de deschidere alături de tatăl său şi de bunici. Spune că cel mai mult îi plac orele de muzică, dar şi restul materiilor îi plac. E un copil liniştit, care este adus de părinţi cu un scaun rulant.

Reuşeşte cu greu să facă câţiva paşi, dar numai susţinut de cineva. În clasă are un alt scaun special, care este adaptat cu o măsuţă. Tatăl lui Vlăduţ spune că a găsit multă înţelegere din partea dascălilor, iar clasa lui care iniţial era la etajul I, a fost mutată la parter, tocmai pentru acest copil. De asemenea, de două ori de săptămână Vlăduţ are un profesor itinerant care-l ajută la lecţii.

AFLĂ MAI MULTE ÎN EDIŢIA TIPĂRITĂ DE MARŢI, 15 septembrie, A COTIDIANULUI RENAŞTEREA BĂNĂŢEANĂ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *