Prima furtună ar putea face prăpăd pe un bulevard din Timișoara (foto)

copac uscat

Bulevardul Republicii se remarcă drept una dintre arterele foarte circulate ale Timișoarei, întrucât face legătura în mod rapid între centrul orașului și Gara de Nord, iar de acolo cu alte zone de interes aflate în sud.

Artera are parte și de piste pentru biciclete (pe ambele părți), ceea ce constituie un avantaj serios pentru cei care au de parcurs bulevardul spre locul de muncă sau spre unitățile de învățământ. Din păcate, atât pietonii, cât și bicicliștii au parte de riscuri serioase când circulă pe Bulevardul Republicii.

Primejdii la tot pasul

Ne referim în special la porțiunea situată între Piața Regina Maria și strada Jiul, care nu pare să fi fost vizitată prea de curând de vreun specialist al municipalității. Astfel, chiar vizavi de Direcția pentru Protecția Copilului, după gardul verde care delimitează șantierul din Parcul Central, un copac uscat, fără urme de frunze, pare să aștepte prima furtună serioasă. Dacă se rup, crengile lui vor cădea exact pe trotuar și pe pista pentru biciclete, eventual și pe carosabil, punând în primejdie viața unor oameni nevinovați.

Câțiva pași mai încolo, către Gara de Nord, două exemplare de conifere situate în afara parcului sunt aproape uscate, după cum o dovedesc frunzele maronii. Vizavi, lângă gardul de la Protecția Copilului, un copac uscat străjuiește trotuarul, fără ca prezența lui să deranjeze, deocamdată, vreun factor responsabil al municipalității.

În fața sediului Curții de Conturi Timiș se află încă un astfel de exemplar, care contrastează urât cu frații lui plini de frunziș. Vom încheia exemplificarea cu plopii uscați situați vizavi de stația de benzină. Specialiștii spun despre plopi că sunt rezistenți, nepretențioși, cu creștere rapidă și ușor de întreținut, dar, în același timp, au rădăcina superficială și moale, iar trunchiul este predispus la putrezire.

Toate acestea îl fac instabil la furtuni, iar dacă este și uscat, devine extrem de fragil. Așadar, rămâne doar o chestiune de zile sau luni până când plopii (dar și alți copaci uscați) de pe Bulevardul Republicii se vor prăbuși.

Acest semnal de alarmă vine în contextul în care, chiar marţi, primarul Timișoarei a spus că este bine ca sesizările de acest gen să fie făcute.

„Aparatul Primăriei Timișoara, pe de o parte, nu este suficient, iar pe de alta, există loc de mai bine în funcționarea sa. Eu văd tot felul de probleme în oraș, dar mă întreb de ce nu se nimerește să observe un angajat al primăriei așa ceva”, a constatat Nicolae Robu.

Iar în cazul de față este vorba chiar despre evitarea unor pierderi de vieți omenești, nu despre niște nereguli oarecare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Prima furtună ar putea face prăpăd pe un bulevard din Timișoara (foto)

  1. D-le Robu, cu atâția consilieri …Împarte, Timișoara, pe sectoare și trimite-i zilnic, să vadă problemele orașului !!! N-am văzut ,,picior” de subordonat prin oraș, să vorbească cu oamenii, să ia atitudine, să … ce mai ! Așa …

Lasă un răspuns