Prezentul trist al unei zone de agrement de lângă Timișoara, faimoasă pe vremuri

timis sag

În vara anului 2015, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Timiș anunțau că inspectorii instituției nu vor mai verifica locurile de la Șag și Albina, acolo unde sute de oameni se scaldă în anotimpul cald, mai ales la sfârșit de săptămână, deoarece respectivele arii nu mai pot fi considerate „Zone naturale neamenajate”.

CITEȘTE ȘI: TIR cu bere, în flăcări, pe o șosea din vestul țării

Pentru ca un loc să fie considerat „Zonă naturală neamenajată”, trebuie ca acolo să fie înregistrat, zilnic un flux de 150 de persoane.

Era, în 2015, o reconfirmare a declinului în care au intrat, treptat, cele două locuri de agrement atât de populare pe vremea regimului comunist. Un an mai devreme, în 2014, aceiași reprezentanți ai DSP Timiș afirmau, în urma unor controale, că timișenii care continuă să se îmbăieze acolo o fac pe riscul lor, zonele, neautorizate sanitar, înregistrând un nivel bacteriologic peste limita admisă.

Trecerea anilor nu a îmbunătățit cu nimic situația, ba dimpotrivă.

„Din păcate, este foarte puțin exploatat malul Timișului, aproape toate restaurantele și cabanele de acolo, aflate în proprietate privată, fiind închise. De la an la an, vin tot mai puțini oameni în zona de agrement. Din păcate, nu s-a mai investit nimic acolo”, afirmă primarul comunei Șag, Flavius Roșu.

Potențial turistic există, locul se află la doar 13 kilometri de Timișoara, doritori cu siguranță sunt… Mai rămâne ca cineva să aducă spre convergență aceste linii, deocamdată, paralele… Și, poate, cândva în viitor, Șagul și Albina își vor recăpăta popularitatea de odinioară.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *