Prevenția uneia dintre cele mai cumplite maladii, la Timişoara

Prevenția uneia dintre cele mai cumplite maladii, la Timişoara

Pâna în data de 10 octombrie, timișorencele pot învăța cum să își facă autopalparea sânilor în mod corect. Lecțiile au loc în „Shopping City” Timișoara și fac parte din campania „Are nevoie de tine. Vorbește cu ea”. Proiectul se află la a treia ediție și își propune să ajute femeile să înțeleagă că prevenția în cancerul de sân începe acasă.

Programul lecțiilor de autopalpare a sânilor este următorul:

6-8 octombrie, 14:00 – 20:00
9-10 octombrie, 10:00 – 20:00

Studente la facultatea de Medicină din Timișoara vor învăța femeile cum să își facă autopalparea sânilor cu ajutorul unor mulaje anatomice sub formă de sâni şi al unui clip video.

Recomandări

„Un alt pas important în prevenția cancerului de sân este programarea la ecografie (până în 40 de ani) sau la mamografie (după 40 de ani). Această programare ar trebui să fie un obicei firesc, așa cum îți serbezi ziua de naștere, de pildă! Ecografia mamară nu doare, nu este neplăcută, nu este periculoasă, nu este invazivă, nu trebuie să faci pregătiri speciale pentru ea și poate fi cel mai frumos gest de iubire față de tine și cei dragi”, spune Cosmina Grigore, președinta Asociației Imunis.

De altfel, și Cezar Irimia, președintele FABC, atrage atenția că „Diagnosticarea și tratamentele oncologice trebuie să continue și în timpul pandemiei. Cancerul nu așteaptă să treacă pandemia. Femeile care suspectează un cancer de sân trebuie să vină cu încredere la spital, iar cele diagnosticate deja, trebuie să aibă acces la tratament în condiții optime.”

Cancerul de sân este cel mai frecvent dintre toate tipurile de cancere la femei și reprezintă principala cauză de deces prin cancer la femeile europene, potrivit Societății Europene de Oncologie Medicală.
În România, aproape 4.000 de femei au pierdut lupta cu cancerul de sân anul trecut, ceea ce înseamnă 11 femei pe zi.

O femeie din opt care atinge vârsta de 85 de ani va dezvolta cancer de sân în timpul vieţii, iar 70 la sută dintre cazurile de cancer de sân sunt descoperite prin autoexaminare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns