Prevederi noi în amenajarea teritoriului și în urbanism

urbanism 1

Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul a fost modificată, fiind de asemenea prorogate unele termene. Măsura prelungește valabilitatea planurilor urbanistice generale (PUG), având în vedere că, în anul 2018, vor expira circa 48 la sută din totalul acestora, în 2019 circa șase la sută, iar în 2020, alte șapte procente.

Motivul luării acestei măsuri îl constituie dificultățile de finanțare și duratele lungi de aprobare impuse de actualul sistem de avize.

CITEŞTE ŞI: Bărbat dispărut după ce a plecat la cules de ciuperci

Pentru a nu expira valabilitatea documentațiilor de urbanism și a nu bloca autorizarea lucrărilor de construcții la obiective de investiții publice și private a fost prorogat termenul-limită de 30 decembrie 2018 pentru prelungirea valabilității pentru planurile urbanistice generale elaborate şi aprobate anterior anului 2003, a fost prelungită valabilitatea celor elaborate după anul 2003, până la intrarea în vigoare a noului PUG, a fost extinsă valabilitatea documentațiilor de amenajare a teritoriului și urbanism pentru investițiile care au început actualizarea în timpul perioadei de valabilitate, până la finalizarea acestora.

CITEŞTE ŞI: Lovit de mașina poliției pe o trecere de pietoni din Timișoara

Aceasta, dacă a fost începută procedura de autorizare a executării unor lucrări de construire (desființare), a fost demarată punerea în aplicare a reglementărilor privind circulația juridică a terenurilor, stabilirea și delimitarea teritoriului intravilan sau delimitarea zonelor afectate de servituți publice și au fost inițiate obiective de investiții de modernizare și dezvoltare a infrastructurii tehnico-edilitare.

CITEŞTE ŞI: Criminalul de la Medicină, Sergiu Florea, nemulțumit de tratamentul la care a fost supus

De asemenea, în cazul funcționarilor publici care îndeplinesc sarcinile funcției de arhitect-șef, s-a prorogat cu cinci ani termenul în care aceștia pot să-și completeze studiile de specialitate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns