Prețurile locuințelor vor crește în 2020, avertizează unii dezvoltatori imobiliari

Șase din zece dezvoltatori imobiliari se așteaptă la creșteri de până în 10% a prețului pe mp în următorul an, arată un studiu realizat pentru târgul Imobiliarium. Pe de altă parte, circa 30% dintre aceștia consideră că prețurile vor stagna în același interval, iar 10% sunt de părere că vor scădea.

Potrivit dezvoltatorilor, cele mai mari impedimente întâlnite de la lansarea în România au fost, de-a lungul timpului, birocrația și lipsa forței de muncă, urmate îndeaproape de evoluția imprevizibilă a factorilor externi, precum programul Prima Casă, finanțarea, accesibilitatea mijloacelor de transport.

Peste 75% dintre dezvoltatori intervievați activează pe piața locală de peste 3 ani, iar restul de 25% se încadrează în perioada 1 – 3 ani. Circa 65% construiesc blocuri, 25% au în portofoliu doar proiecte imobiliare de tip case, iar aproximativ 10% se axează pe ambele tipuri de locuințe.

În plus, peste 60% dintre ansamblurile dezvoltate de aceștia se încadrează în segmentele premium și middle-price. Târgul Imobiliarium se desfășoară în perioada 11-13 octombrie.

Imagine de arhivă


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns