Prețurile alimentelor revin, pe nesimțite, la nivelul de dinaintea scăderii TVA

Bucuria produsă de scăderea TVA la alimente s-ar putea risipi până în această toamnă. Într-adevăr, statisticile ne arată că românii au mâncat mai mult și mai bine în ultimele două luni, singura problemă fiind că prețurile ar putea reveni la nivelul celor de dinainte de 1 iunie sau chiar au șanse să crească.

La acest fenomen contribuie atât dorința de câștig a marilor comercianți, cât și seceta care a dat deja peste cap prețul legumelor și fructelor de sezon și va duce, până la toamnă, la scumpirea cărnii și a brânzei, producătorii lansând chiar ideea unor măriri de prețuri la produsele alimentare chiar și cu 30 la sută.

La Timișoara se observă deja, atât în marile magazine, cât și pe tarabele din piețe, legume, fructe și chiar carne mai scumpe comparativ cu săptămâna trecută.

AFLĂ MAI MULTE DIN EDIŢIA TIPĂRITĂ DE VINERI, 21 august, A COTIDIANULUI RENAŞTEREA BĂNĂŢEANĂ

1 Comments
birlic 21 august 2015
Daca Guvernu nu a obligat agentii sa declare preturile practicate inainte de micsorarea TVA ,asa se intampla ,o dam inainte cu :preturile se formeaza la piata prin cerere si oferta ,da asa este dar pe o piata organizata ,nu ca a noastra ,asa ca ,ramane tot cum am vorbit ,vedeti cati comersanti au case si masini de VIP-uri in conditiile in care majoritatea pensionarilor care au lucrat peste 45 de ani si au contribuit la formarea fondului de pensii (exceptie militarii din ambele ministere) ,nu-si permit sa manance doua iaurturi pe zi ,ca costa.