Pretenții tot mai mari pe piața muncii din Timiş. Multe investiţii stagnează pentru că nu are cine lucra

jimbolia 10

Multe dintre lucrările demarate în județul Timiș stagnează din cauza lipsei forței de muncă. Probleme întâmpină și primăriile din județ care au în desfășurare lucrări de modernizare la diferite așezăminte.

În Jimbolia se reabilitează piața agroalimentară și baza sportivă din centrul orașului. Firma care a câștigat licitația este din Deva și a demarat treaba în trombă. Reprezentanții societății au venit în județul Timiș cu muncitori, însă pe parcurs aceștia au plecat, iar administratorii firmei găsesc cu greu forță de muncă. Tocmai de aceea lucrările se află în întârziere.

”Ne confruntăm cu lipsa forței de muncă pe toată zona Timișoara, Jimbolia și Sânnicolau Mare”, spune Darius Postelnicu, primarul Jimboliei.

De fapt, în această zonă se duce o luptă acută pentru găsirea de personal. La unele firme s-a ajuns să se semneze acte de angajare la poarta fabricilor, pretențiile scăzând față de anii trecuți.

”Jimbolienii preferă să facă naveta la Timișoara sau la Sânnicolau Mare decât să accepte un salariu mai mic”, afirmă Postelnicu. Tocmai de aceea piața salariilor, în județul Timiș, este dinamică, existând o mare concurență între fabrici, ceea ce duce la migrarea salariaților spre cele mai bune oferte.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Pretenții tot mai mari pe piața muncii din Timiş. Multe investiţii stagnează pentru că nu are cine lucra

  1. De ce nu găsesc muncitorii? R; Din cauza salariilor de mici pe care corporațiile straine si romanesti le plătesc oamenilor.De ce firmele mari straine au venit on România?,pentru că speră să se îmbogățească repede.Să duca inapoi de unde au venit sau sa plătească.Mai pe scurt românul se trezește din amortire.

  2. SA PLATEASCA LA JUSTA VALOARE A MUNCI DEPUSE SI ATUNCI AU MUNCITORI NU VRAJELI DE SALARII PINA ITI PLATESTI DATORIILE RAMII CU PIELEA DE PE TOBA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *