Preşedintele Iohannis nu s-a testat până acum de coronavirus: „Nu m-am testat, eu port masca”

iohannis 17

Klaus Iohannis a declarat că nu s-a testat până acum pentru Covid-19:  „Nu m-am testat, pentru că nu am fost în contact cu nicio persoană bolnavă. Testările se fac atunci când există o bănuială că ar fi o posibilă contaminare. Eu port masca la toate întâlnirile, după cum vedeţi păstrez distanţa nu numai în cadrul conferinţelor de presă ci şi la oricare alte întâlniri şi evit participarea la evenimente aglomerate. Evit total participarea la evenimente aglomerate. Recomand tuturor românilor să fie precauţi. E mai bine, e mai sănătos”, a declarat preşedintele pentru Observator

Preşedintele a precizat că, în funcție de numărul de cazuri, este posibilă reintroducerea restricțiilor în unele localități, iar al doilea val al pandemiei de coronavirus este iminent.

„Opinia aproape unanimă a specialiștilor este că în Europa un al doilea val al pandemiei este iminent. Deja, cele mai multe țări de continent înregistrează zilnic cifre mai mult decât îngrijorătoare. Nici la noi situația nu este bună. Din păcate, chiar astăzi am înregistrat un record negativ de infectări. Este imperativ să facem toate eforturile pentru a inversa acest trend și a menține epidemia sub control. Acest virus nu va dispărea prea curând, până va fi disponibil un vaccin sau un tratament trebuie să găsim soluții care să ne permită să avem o societate și o economie funcționale”, a declarat Klaus Iohannis.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.