Președintele Germaniei vizitează, joi și vineri, Timișoara

Președintele Germaniei vizitează, joi și vineri, Timișoara

Președintele Germaniei vizitează, joi și vineri, Timișoara

Frank-Walter Steinmeier, președintele Germaniei, a ajuns joi, 25 mai 2023, la Timișoara. Înaltul oficial a venit în România pe 24 mai, la București, unde a fost primit de Klaus Iohannis, președintele României.

După o vizită la Sibiu, șeful statului german a ajuns și la Timișoara. Scopul incursiunii în urbea de pe Bega este unul strict de diplomație culturală.

Joi seară, chiar după sosire, Steinmeier a depus o coroană la monumentul din fața Catedralei Mitropolitane. Momentul coincide cu Ziua Eroilor, ca sărbătoare națională a poporului român. După aceea, președintele Germaniei a participat la un concert de la Filarmonica „Banatul”.

Vineri, 26 mai 2023, Frank-Walter Steinmeier urmează să facă, împreună cu oficialități locale, un tur al centrului orașului, în piețele Unirii, Libertății și Victoriei.

Tot vineri, Frank-Walter Steinmeier se va întâlni cu elevii de la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, dar are pregătită și o întâlnire cu comunitățile germană și evreiască din Timișoara, la Sinagoga din Cetate. Cele două evenimente sunt programate la ora 11:35, respectiv 12:00.

Programul a fost coordonat de către Ministerul Afacerilor Externe, cu concursul Prefecturii Timiș și implicarea autorităților locale din Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Flower-power, prin stațiile din Timișoara

Pentru Timișoara, vizita prezidențială are o dublă semnificație: este pentru prima oară când un președinte al Germaniei vine al Timișoara și prima vizită a unui șef de stat străin, în urbe, în ultimii 15 ani.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *