Președintele de bloc are dreptul să intre în orice apartament din clădire, fără acordul proprietarului. Ce amendă riscă cei care nu permit accesul

Ce însemană ipoteca imobiliară și cum afectează ea conviețuirea într-un condominiu, la Timişoara

Reprezentantul asociației de proprietari – cum ar fi președintele de bloc – are dreptul să intre în orice apartament din clădire fără acordul proprietarului, în unele situații, pe baza unui preaviz cel puțin 24 de ore, scrie AvocatNet.ro.

Cei care restricționează accesul membrilor asociației în propria locuință riscă amenzi de până la 3.000 de lei, potrivit stiripesurse.ro.

Concret, reprezentanții asociațiilor de proprietari pot intra în orice apartament pentru realizarea lucrărilor de construcții sau reparații ori în situații de urgență. Pot face acest lucru pe baza unui preaviz motivat scris, din partea asociației de proprietari, de cinci zile (pentru construcții/reparații) sau de 24 de ore (pentru situații de urgență).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

5 Comments
tinel 4 mai 2021
 Sa fie oare posibila intrarea ? Iesirea i-o garanteaza cineva ? Daca USA se -nchide ,mai iese pe unde -o intrat ?  Nu cred ca mai gaseste  pe unde sa iasa ...!
Rodi 4 mai 2021
In baza care-i legi? O stire fara continut derulata pe mai multe site-uri
Ion 3 mai 2021
Ii trecem si in CF?ca nu scrie in cat timp trebuie sa si paraseasca apartamentul...pot ramane cat vor?Daca intra si in camerele unde nu au treaba?Sau cand sunt numai femeile acasa?E o limitare a dreptului de proprietate...
Parinte 3 mai 2021
Dar ce?!... este inginer in constructii?..