Președintele CJT, Alin Nica, a votat împotriva prelungirii carantinei. Care a fost motivul

PNL nu va vota majorarea taxelor și impozitelor timișorenilor, propunere a primarului şi a consilierilor USR PLUS
Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a anunțat că a votat împotriva prelungirii carantinării Timișoarei și a unor comune periurbane, decizie luată miercuri de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

CITEȘTE ȘI: Angela Merkel renunţă la restricţiile severe din perioada Paştelui. Cancelarul german își asumă „greşeala”

„Mi-am menținut votul împotriva carantinei în cadrul ședinței CSJU de astăzi. Nu din rea voință ci pentru că nu am primit răspuns la întrebările adresate și pentru că nu sunt de acord cu modul superficial în care au fost tratate problemele cetățenilor. S-a decis astăzi cu 27 de voturi din 39 ca Timișoara și zona periurbană să continue o carantină dovedită a fi ineficientă, rata de infectare fiind în creștere.
M-au surprins neplăcut mai multe aspecte dar ce am găsit cu adevărat deranjant au fost vocile care mi-au cerut să nu îmi mai exprim public opinia deoarece sunt în dezacord. Eu, în CJSU, reprezint cetățenii și comunitatea. Spre deosebire de alții, nu mă erijez într-un salvator care știe binele universal al comunității și care dă carantină cu orice preț.
Pentru a treia oară în ultimele săptămâni am cerut o discuție bazată pe date. Am solicitat să ne gândim la toate segmentele societății. Am primit doar argumente medicale, majoritatea emoționale.
Înțeleg presiunea pe sistemul medical, cunosc eforturile inumane depuse de personalul medical și de forțele de ordine. Tocmai pentru ei, pentru protejarea lor, am cerut să gândim eficient.
Am întrebat cum se gândesc colegii din CJSU să coopteze populația, să o facă parte din proces, respectându-i nevoile. Nu am primit niciun răspuns. Amenzile nu vor convinge cetățenii, ci îi vor întoarce mai rău împotriva măsurilor restrictive.
Avem nevoie să lucrăm împreună cu cetățenii. Am respectat și vă îndemn să respectați regulile specifice carantinei și forțele de ordine care o pun în aplicare. Chiar dacă nu am adunat suficiente voturi pentru ridicarea carantinei sunt cu sufletul împăcat că am făcut tot posibilul ca vocea comunității să fie auzită” a scris Alin Nica pe pagina lui de Facebook.

Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Președintele CJT, Alin Nica, a votat împotriva prelungirii carantinei. Care a fost motivul

  1. Este in campaniel electorala pentru sefia PNL Timis. Face si zice orice numai sa ajunga seful PNL Timis. Asta-i mai rau ca Robu… minte la fiecare rasuflare!
     

Lasă un răspuns