Preocupări investiționale într-o localitate din Timiș. Printre acestea, amenajarea unui teren sintetic cu nocturnă

cheinvest

Autoritățile administrative din comuna Checea au în agenda investițională câteva obiective care vin să completeze realizările de până acum în materie de infrastructură locală.

Prin acestea, banii contribuabililor se întorc practic la comunitate, alături de finanțările atrase din diferite surse, investițiile realizate cu ei fiind în folosul tuturor.

Astfel, în acest an, se va amenaja un teren sintetic cu nocturnă destinat jocurilor sportive, care va fi amplasat în apropierea celui de fotbal.

Dintr-o finanțare europeană, obținută prin Grupul de acțiune locală (GAL), în valoare de 70.000 de euro, va fi achiziționat un buldoexcavator, care va fi utilizat la lucrările edilitare, cum sunt cele de întreținere a spațiului public.

Un alt obiectiv îl reprezintă modernizarea și extinderea iluminatului local, care va fi realizat în sistemul de rate investiționale pe parcursul a cinci ani.

Lucrările vizează înlocuirea lămpilor existente pe stâlpi dar și montarea suplimentară a altora, cu LED-uri, cu consum mai redus și mai eficiente din punct de vedere al iluminării – în total circa 400 de astfel de lămpi.

În clădirea grădiniței și în parc va fi montat un sistem de supraveghere video.

De asemenea, primăria are intenția să achiziționeze un teren în zona centrală, pentru a fi amplasată pe el viitoarea piață agroalimentară a comunei, care îi va deservi pe cei 2.200 de locuitori, unii dintre ei fiind producători, iar alții consumatori.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *