Pregătire de excepție în chirurgia cataractei, la Timișoara. Peste o sută de tineri oftalmologi din România, Ungaria și Serbia se specializează alături de profesori din Germania, Italia și Elveția

Peste o sută de tineri oftalmologi din România, Ungaria și Serbia se pregătesc în aceste zile la Timișoara în cele mai noi tendințe din tratamentul chirurgical al cataractei

Peste o sută de tineri oftalmologi din România, Ungaria și Serbia se pregătesc în aceste zile la Timișoara în cele mai noi tendințe din tratamentul chirurgical al cataractei, în cadrul manifestării internaționale intitulate Curs practic de chirurgie a cataractei și complicațiilor acesteia.

Evenimentul are loc în perioada 17-19 noiembrie, sub patronajul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”, și este coordonat de prof. univ. dr. Mihnea Munteanu, șeful Disciplinei de Oftalmologie din cadrul UMF „Victor Babeș” Timișoara, și prof. univ. dr. Horia Stanca, de la UMF „Carol Davila” București.

Alături de aceștia se află invitați din Germania – prof. univ. dr. Ramin Khoramnia și prof. univ. dr. Gabor Scharioth, din Italia – prof. univ. dr. Francesco Boscia, dar și din Elveția – prof. univ. dr. Franz Fankhauser. Speciliștii aduc la Timișoara cele mai noi tendințe în tratamentul chirurgical al cataractei și conferențiază aici despre metode moderne de sutură corneană în chirurgia oculară.

„Chirurgia cataractei rămâne cea mai frecventă procedură chirurgicală din sfera oftalmologiei și pentru majoritatea tinerilor colegi oftalmologi ea reprezintă prioritate în ceea ce privește tehnicile de chirurgie oftalmologică. Cu asta ar dori să înceapă, și majoritatea aplică această procedură”, precizează prof.univ.dr. Mihnea Munteanu, coordonator al manifestării.

Cursanții de la Timișoara pot exersa toate tehnicile prezentate pe microscoape puse la dispoziție de Centrul de Laparoscopie și Microchirurgie „Pius Brânzeu” din Timișoara, iar un element de noutate îl constituie utilizarea unui simulator chirurgical de tip realitate virtuală (Eyesi Surgical simulator®) ce conferă manifestării caracteristica unui eveniment de avangardă în domeniu.

„Cursul acesta este unic pe plan național și unul dintre foarte puținele cursuri de acest tip organizate în această zonă a Europei și oferă practic ca element deosebit lucrul propriu-zis atât pe ochi de porc, pe simulator 3D, cât și pe mulaje de ochi foarte speciale, deci cursanții au trei module de lucru. Și este deosebit că pentru că efectiv acești cursanți învață procedurile pe ochi cât mai apropiați ca structură celui uman”, mai spune prof. univ. dr. Mihnea Munteanu.

Foto: Constantin Duma


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *