Prefectura Timiș: Migranții care vin din Serbia, introduși în carantină la Liceul CFR din Timișoara

migranti 26

Prefectura județului Timiș a anunțat vineri că migranții care sosesc din Serbia, țară introdusă pe lista galbenă, sunt introduși în carantină la Liceul CFR din Timișoara, într-un spațiu care a primit avizul DSP.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Timiș. după intrarea Serbiei în zona galbenă este obligatorie introducerea în carantină a oricărei persoane care vine din această țară, inclusiv a migranților.

Despre situația acestor persoane s-a discutat în două ședințe ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, căutându-se spații adecvate pentru carantină.

„În acest sens, Primăria Municipiului Timișoara a identificat, a amenajat și a pus la dispoziție un spațiu de carantinare la Liceul CFR din Timișoara, care îndeplinește condițiile solicitate de către Direcția de Sănătate Publică Timiș. Spațiul are avizul DSP și poate fi utilizat ca spațiu de carantinare”, se arată în comunicat.

De asemenea, un angajat al Prefecturii Timiș vorbitor de limbă arabă, ține legătura cu migranții, oferindu-le consiliere și sprijin.

Conform Prefecturii Timiș, mai multe organizații, printre care Crucea Roșie și Comunitatea Arabă din Timișoara, au donat alimente, apă, pachete de igienă personală și îmbrăcăminte pentru migranți.

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Prefectura Timiș: Migranții care vin din Serbia, introduși în carantină la Liceul CFR din Timișoara

  1. Mass-media locală are frica-n sânge. Se mulțumește cu firimiturile aruncate de Polița de Frontieră (care s-a dovedit foarte „integră” după 1989). Măi, jurnaliștilor, mai întrebați și voi câți migranți avem în Timiș, care este situația comparativă pe ultimii cinci ani sau mai mult, ce se întâmplă cu acești migranți? Pe banii cui îi întreținem?

  2. Tiganii astia de nisip nu au ce cauta in Timisoara sa se lafaie pe banii mei din impozite. Trebuie opriti cu un gard la granita sau cu plumb.

Lasă un răspuns