Prăbușire a audienței Digi 24 la prima emisiune fără Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu a încercat să vadă filmul românesc ”Teambuilding”: ”Se umpluse încăperea de maimuțe antropoide care râdeau”

Prăbușire a audienței Digi 24 la prima emisiune fără CTP

Vineri seară, pe 10 iunie, prima emisiune a lui Claudiu Pândaru de după concedierea ziaristului Cristian Tudor Popescu a rămas cu o treime din publicul care o urmărise cu o săptămână înainte.

54.000 de telespectatori în segmentul de vârstă 18-54 de ani s-au uitat în medie vineri, 3 iunie 2022, la emisiunea „Cap Limpede”, difuzată de Digi 24.

În emisiune, ziaristul Cristian Tudor Popescu a criticat legile siguranței naționale, dar și prestația postului, în dialogul cu colegul său Claudiu Pândaru.

19.000 de telespectatori au rămas loiali postului în vinerea următoare, pe 10 iunie, când Pândaru nu l-a mai avut invitat pe CTP.

CITEȘTE ȘI: Avionul în care se afla Maria Grapini a aterizat în câmp. Cum a povestit europarlamentarul incidentul

Între timp, Digi 24 îl anunțase, telefonic, pe CTP că l-a concediat. Am analizat segmentul orar de vineri, 20.00 – 21.00. În ultimele trei săptămâni, publicul crescuse puternic. Pe segmentul comercial, vârsta 18-54 de ani, evoluția fusese următoarea:

20 mai – 27.000 de telespectatori 27 mai – 40.000 de telespectatori 3 iunie – 54.000 de telespectatori Apoi, după concedierea lui Cristian Tudor Popescu, audiența a scăzut la 19.000 de telespectatori.

Pe totalul publicului național, din 131.000 de oameni care priviseră emisiunea în care CTP acuzase mijloacele nedemocratice cu care s-au elaborat legile siguranței naționale, au rămas 82.000 de oameni.

Scăderea e mai mică, ceea ce înseamnă că publicul mai tânăr e cel care, preponderent, a renunțat la a urmări emisiunea. Cota de piață a Digi s-a diminuat mult Dar unde s-au dus oamenii? La această întrebare răspunde evoluția cotei de piață a Digi 24, care a scăzut mult mai rău decât audiența.

La ultima emisiune cu CTP, Digi 24 avea un share de 5,7%. „Share” reprezintă calculul oamenilor care urmăresc un post din totalul celor care au televizorul deschis.

Ceea ce înseamnă că 1 din 18 de oameni care se uitau vineri seară la TV alegeau perechea Pândaru-Popescu. La prima emisiune fără CTP, Digi 24 a avut un share de 1,7%, conform libertatea.ro.

Asta înseamnă că aproximativ 1 din 50 de oameni care urmăreau televizorul îl mai aveau setat pe Digi 24. Telespectatorii au continuat să se uite la TV, dar au ales un alt post.

Foto: Facebook/Cristian Tudor Popescu


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *