Povești adevărate de la ”Pentru Voi”

expozitie pentru voi

Timișorenii sunt așteptați până în data de 19 aprilie la expoziția ”For You” a artistului fotograf Oliver Merce, găzduită de ”Cărturești” str. Mercy nr.7, pentru a face ”cunoștiință” cu persoanele cu dizabilități intelectuale de la Fundația ”Pentru Voi”.

”Demersul meu fotografic este un manifest pentru conștientizarea nevoilor pe care le au persoanele cu dizabilități intelectuale și a modului prin care ele pot fi integrate în societate. Fotografiile au fost făcute în cadrul Fundației Pentru Voi sau cu ocazia unor evenimente organizate de aceasta, în perioada martie 2017- mai 2018 și vă arăt cum decurge, în linii mari, viața persoanelor cu dizabilități intelectuale.

Imaginile, însă pot spune și la ce se gândesc aceste persoane, care le sunt visurile, cum se simt atunci când sunt discriminate sau când sunt private de anumite drepturi din cauza unor persoane mai puțin tolerante sau a legilor date de politicieni.

Toate aceste aspecte rămân subiecte de dezbatere în presă sau ca sursă de inspirație pentru scriitori.

Poveștile surprinse aici sunt dezbrăcate de povara vizibilă a suferinței și nu sunt retușate ca să aibă sclipici”, a declarat Oliver Merce.

Poveștile celor de la ”Pentru Voi” au fost reunite într-un volum, iar o parte din banii obținuți din vânzarea cărții vor fi donați asociației timișorene pentru susținerea serviciilor sociale pentru 200 de persoane cu dizabilități intelectuale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *