Povestea unei fete de 22 de ani care s-a vindecat de COVID: „Fiecare inspirație se simțea ca ultima. A fost pentru prima dată când am crezut că o să mor”

masca 17

O tânără de 22 de ani, din Tulcea, infectată cu coronavirus şi care s-a vindecat, a povestit experiența sa sub protecţia anonimatului şi experienţa pe care a avut-o cu sistemul de sănătate de la noi din ţară.

Fata spune că, după ce a fost depistată pozitiv cu COVID, a fost trimisă acasă să se trateze singură cu vitamina C și paracetamol, iar cei de la Direcţia de Sănătate Publică au sunat-o după trei zile, să o întrebe dacă are nevoie de internare, potrivit hotnews.ro.

„Totul a început într-o zi de duminică, pe 26 iulie. Mă simțeam mai slăbită decât de obicei și voiam să stau doar în pat. Deja totul era mai ciudat, era o stare pe care nu o simțisem niciodată. Mi-am zis că e doar o răceală, dar în contextul pandemiei, orice simptom de răceală ne duce cu gândul la COVID”, a povestit tânăra.

„Simțeam că plămânii nu mă mai ajută, iar fiecare inspirație se simțea ca ultima”

După două zile, starea ei s-a înrăutăţit, a început să aibă febră, stare de vomă şi dureri musculare. „(…) lucrurile se înrăutățeau. Simțeam cum îmi crește temperatura, iar corpul îmi era din ce în ce mai slăbit, nu aveam forță nici să întind mâna să iau termometrul, care era la 30 de cm de mine. Era ceva ce nu am mai simțit, nu era doar o simplă răceală, cum credeam inițial. Am stat în pat până dimineață, fiind incapabilă să mă mișc”, îşi aminteşte fata.

A sunat apoi la 112. „Imediat cum am avut putere mi-am făcut bagajul și m-am pregătit pentru ce știam deja că urmează. Îmi pusesem deja diagnosticul de COVID, mai ales că deja simțeam că gustul și mirosul se diminuaseră substanțial. De aici, totul a fost din ce în ce mai rău. Simțeam că plămânii nu mă mai ajută, iar fiecare inspirație se simțea ca ultima. A fost pentru prima dată când am crezut că o să mor”, spune tânără.

„Tuşeam foarte tare, simțeam că se rupe o bucată din plămâni”

Odată ajunsă la spital, i s-a făcut testul COVID şi analize esenţiale, iar pentru că investigaţiile de bază nu au arătat complicaţii, femeia a fost trimisă acasă, să se trateze cu paracetamol şi vitamina C. „Pe drum am început să tușesc foarte tare, iar de fiecare dată simțeam că se rupe o bucată din plămâni”, și-a continuat tânăra povestea.

A primit apoi rezultatul testului, care era pozitiv, şi după trei zile a sunat DSP. Între timp, începuse să se simtă mai bine şi nu s-a mai internat, dar a stat izolată.

„Data viitoare când simțiți că nu puteți să respirați prin mască, să știți că e de un milion de ori mai rău când nu poți să respiri de la COVID”

„Pentru toți care cred că e doar o răceală, da, așa începe. Dar e mai mult de atât, e o răceală care nu te lasă să respiri sau să te miști. Am simțit de atâtea ori că respir pentru ultima dată, și sunt tânără și sănătoasă, nici nu vreau să mă gândesc cum se simt cei care au și alte afecțiuni. Data viitoare când simțiți că nu puteți să respirați prin mască să știți că este de un milion de ori mai rău când nu poți să respiri de la COVID”, și-a încheiat povestea tânăra, conform antena3.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *