Povestea fetiței care își face temele în mașină

Are șapte ani și un cincinal de experiență în mânuirea penelului.

”Îmi place să rețin priveliști frumoase. Odată am găsit o piatră în formă de caracatiță. Am luat pensula și uleiurile și am pictat-o”, spune Briana Sperlea din Dumbrăvița.

Preferă nuanțele de roșu, negru și roz… A preluat pasiunea de la bunica Mariana Sperlea, pictor, poet și prozator. Legătura dintre ele e una specială.

picturi Briana

”Aștept să vină vremea frumoasă să pot picta afară. Sper ca bunica să se simtă bine și să fie cu mine”, mărturisește Briana, care deja a avut câteva expoziții pentru publicul larg.

Zilnic, peste 100 de minute pe drum

În familia fetiței nu există doar dragoste pentru frumos, ci și pentru sport, tatăl său făcând gimnastică de performanță la juniori.

”Am încercat mai multe sporturi. În urmă cu doi ani, a fost prima oară la judo. După oră era decisă. Mi-a spus:<<Nu mai vreau să merg decât la judo>>. În prezent are centura portocalie, respectiv stăpânește 12 procedee de luptă”, spune Claudiu Sperlea, tatăl fetiței.

Din pasiune, Briana face naveta, în fiecare zi lucrătoare, de la Dumbrăvița la Timișoara.

”Suntem pe drum o oră și 45 de minute, timp în care ea își face temele în mașină. Cel mai mult ne ia drumul către Timișoara, din cauza aglomerației pierdem peste o oră. Drumul de întoarcere înseamnă sub 30 de minute pentru că venim după ora 20”, adaugă tatăl fetiței.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns