Povestea băiatului din Timiş care în cea mai mare parte a zilei vede… figuri geometrice

Scrie mărunt cu pixul pentru a economisi timp. Calculează rapid și trece mai departe fără nici o grimasă. Figura e imobilă, destinsă, asemeni pentagonului pe care îl schițează cu mâna. Majoritatea zilei are în fața ochilor figuri geometrice.

Gândul îi stă doar la formule matematice așezate ordonat în cutia craniană de unde o extrage fără să ezite pe cea potrivită. Rezultatele nu se lasă așteptate. Așa cum problemele aritmetice își găsesc rezolvarea, și munca sa are efectele scontate.

”E un băiat sclipitor la matematică. În clasamentul zonal este între primii patru”, spune Minerva Iovănescu, profesoară de matematică la Școala Gimnazială din Bethausen. Iar dacă teorema a fost demonstrată în urma concursurilor, sclipitorul elev are șanse de admitere la oricare liceu din Lugoj.

”Aș vrea să urmez o secție de matematică-informatică”, spune Alexandru Ionică, elev în clasa a VII-a.
Din dragoste pentru profa de mate
Înainte de a fi acaparat de cifre și figuri geometrice, băiatului i-a căzut cu tronc modul de predare al profei de mate. ”Mi-a plăcut cum explica. Ne atrăgea pe toți să ne jucăm cu cifrele și figurile geometrice. Apoi, a văzut că sunt bun la matematică și m-a împins de la spate”, spune Alexandru Ionică.
Cu rigla în mână
Elevul meritoriu de la Bethausen prefera geometria, la fel ca și profesoara lui. Minerva Iovănescu a absolvit, în urmă cu mai mulți ani, aceeași școală gimnazială la care predă în prezent. Născută la Cladova, un sat aparținător comunei timișene, profa de mate s-a specializat la catedră la Timișoara și Lugoj, după care a revenit în locurile natale pentru a sădi în mintea și inima copiilor un sâmbure din dragostea ei pentru formule și algoritmi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.