Poştaşii se tem că își vor pierde locurile de muncă, oricum foarte prost plătite. Proteste la guvern

Poştaşii se tem că își vor pierde locurile de muncă, oricum foarte prost plătite. Proteste la guvern

Sunt mari nemulțumiri în rândul angajaților din Poșta Română, care se tem că își vor pierde locurile de muncă, oricum foarte prost plătite.

Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România (SLPR) a anunțat ample acțiuni de protest, începând cu pichetarea guvernului, începând de astăzi, 25 mai, timp de trei zile.

Motivele invocate sunt următoarele: starea avansată de sărăcie a salariaților; iminența pierderii unui număr semnificativ de locuri de muncă în urmă introducerii automatizărilor; eliminarea din contractul colectiv a articolelor care protejează locurile de muncă; unele inițiative ale directorului general, care au creat nedreptăți sociale; lipsa echipamentelor de muncă; intenția de concedieri colective; lipsa de performanță a echipei manageriale; lipsa dialogului social și politica de adversitate față de sindicat, etc.

Sindicaliștii solicită guvernului să dispună o analiză temeinică în privința situației companiei, înainte ca echipa de conducere să o scoată definitiv de pe piața de profil, iar salariații să rămână pe drumuri.

Foto: playtech.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *