Poşta Română a finalizat distribuirea pensiilor pentru luna ianuarie şi a altor ajutoare sociale

Poşta Română a anunţat când vor fi distribuite pensiile în luna ianuarie 2022

Compania Naţională Poşta Română a finalizat, cu trei zile înainte de termenul comunicat oficial, distribuirea drepturilor băneşti reprezentând pensii din sistemul public.

Ultimele pensii, din categoria celor distribuie, la domiciliu, prin Poşta Română au fost, astăzi, achitate. Beneficiarii care nu au fost găsiţi acasă pot intra în posesia drepturilor băneşti la ghişeele subunităţilor poştale, până pe 21 ianuarie.

„Aşa cum am promis, am depus toate eforturile pentru a distribui banii pensionarilor într-un timp cât mai scurt, indiferent de situaţia specială pe care am întâmpinat-o la început de an. Datorită efortului salariaților Poştei Române, care au lucrat la capacitate maximă, am redus disconfortul resimţit de pensionari, ca urmare a zilelor libere din perioada sărbătorilor de iarnă. În timp ce oameni de rea-credință induceau, prin intermediul mass-mediei, o stare de panică printre persoanele vârstnice, poștașii erau pe teren, distribuind banii pensionarilor. Le mulțumesc colegilor mei, care au făcut posibilă distribuirea pensiilor într-un timp atât de scurt.

De asemenea prin profesionalismul și dedicarea factorilor poștali, prin rețeaua poștală incomparabilă cu cea a oricărui alt jucător din piață și prin experiența acumulată de-a lungul istorie, Poșta Română a arătat odată în plus că este un partener social strategic atât pentru instituțiile statului cât mai ales pentru cetățenii din această țară.

Cu toții aspirăm la modernizare, informatizare și digitalizare, acestea sunt de altfel priorități cheie incluse în viziunea strategică a managementu-ului Poștei Române, dar în același timp contactul direct cu societatea românească ne obligă să recunoaștem realitățile mediului în care ne desfășurăm activitatea.

Lipsa bancomatelor în aproximativ 70% din comunele din România, nesustenabilitatea investițiilor în mediul rural din partea sistemului bancar, sutele de mii de pensionari care își duc viața de zi cu zi singuri fără copii sau nepoți, zecile de mii de pesionari care sunt afectați de vârsta înaintată pe care o au, gradul redus al competențelor digitale, acestea sunt realități pe care le constientizăm. Din acest motiv, Poșta Română își asumă angajamentul ferm față de toți pensionarii de a distribui în continuare toate pensiile direct în casele acestora, indiferent de colțul țării în care trăiesc, condițiile meteorogolice cu care ne confruntăm sau de costurile pe care le generează acest demers”, a declarat Horia Grigorescu, Directorul General al Poştei Române.

Faţă de intervalul obişnuit de distribuire a pensiilor, conform contractului, 1-14 ale fiecărei luni, în ianuarie, Poşta Română a distribuit toate pensiile într-un interval comasat de doar 6 zile lucrătoare, potrivit stiripesurse.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Poşta Română a finalizat distribuirea pensiilor pentru luna ianuarie şi a altor ajutoare sociale

  1. Asadar a fost o intarziere de o zi si jumatate!

    Poate ne spune budau sau volguta cati pensionari au dat coltul din cauza acestei intarzieri??

    Sau era doar propaganda de 2 bani!?????

  2. urlă ciumatii dar după ce au distrus posta romană iau învătat pe romani si cu multe zile libere .iar siau pus poalele-n cap oltenii.

Lasă un răspuns