Poşta, în regim de avarie în trei localităţi din Timiş

Pentru trei dintre satele comunei Birda – Sângeorge, Mănăstire şi Berecuţa – există un singur factor poştal. În condiţiile date, corespondenţa oamenilor întârzie cu zilele. Mai precis, Rodica Novăceanu, factorul poștal despre care vorbim, se poate deplasa într-o singură localitate pe zi.

Nu poate fi plăcut, desigur, pentru abonatul unui ziar să citească la mijlocul săptămânii ediţiile de luni, marți și miercuri, dar așa funcționează Poșta Română în foarte multe așezări rurale.

„Acum, când ziua e scurtă, pot să împart ziarele şi corespondenţa doar într-un singur sat pe zi. Îmi rezerv câte o zi pentru Sângeorge, alta pentru Mănăstire şi alta pentru Sângeorge. Astea sunt condiţiile”.

Am întâlnit-o pe femeie pe la ora prânzului, supărată că mașina poștei încă nu-i adusese nici ziarele, nici celelalte materiale pe care trebuia să le împartă. Evident, faptul o deranjează pentru că îi strică programul zilei, care oricum nu era unul uşor.

În Sângeorge există, totuşi, o aşa-numită agenţie poştală. Este vorba despre… domiciliul doamnei factor poştal Rodica Novăceanu. Nu este, însă, nici pe departe singurul factor poştal din judeţ care şi-a pus la bătaie propria locuinţă în chip de oficiu poştal.

Pentru că Poşta Română funcţionează de mai mulţi ani în regim de avarie, ca multe alte companii de stat conduse amatoristic, cu şefi numiţi politic. Preţul îl plătesc, însă, oamenii simpli, clienţii săi. În special cei din mediul rural, dar nu numai.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Poşta, în regim de avarie în trei localităţi din Timiş

  1. societatea aceasta mai functioneaza pt. ca inca mai e ceva de furat ,pt. ca serviciile sunt de orice critica :personal putin ,calculatoare din anii 90, interes al salariatilor dupa cum sunt platiti . Si sa nu te enervezi ,ba sa-i dai dracului de conducatori ,indiferent de culoarea politica ,asta am vrut asta-am capatat .

Lasă un răspuns