Porumbul fiert a devenit ‘un lux’ pe litoral

Porumbul fiert a devenit 'un lux' pe litoral

Porumbul fiert a devenit ‘un lux’ pe litoral

Banalul porumb fiert capătă altă valoare la malul mării. Comercianții ambulanți cer un preț ireal pentru alimentul care, de obicei, este unul accesibil. Pe litoral, acesta se transformă într-un adevărat produs de lux, conform stiripesurse.ro.

De la producător și până ajunge pe plajă prețul porumbului explodează, ajungând uneori să coste chiar de 10 ori mai mult decât suma cu care a fost cumpărat de la producător, scrie impact.ro . Astfel, un știulete costă nici mai mult, nici mai puțin decât 10 lei.

Turiștii ignoră, de multe ori prețul, pentru că o dată pe an, în vacanță, nu mai contează banii.

CITEȘTE ȘI: Cod galben de inundații pe râuri din 27 de județe

Este mai grav însă că nimeni nu pun preț pe sănătate. Porumbul fiert vă poate îmbolnăvi pe loc. Plimbat prin soare, pe plajă., cât e ziua de lungă, preparat în condiții suspecte, poate fi contaminat cu bacterii periculoase precum Salmonela, Stafilococ auriu sau chiar E.coli.

Porumbul pe care oamenii îl achiziționează pe plajă este vândut de către fermieri la prețul de doar un leu în piețele en-gros din județul Dolj. Până ajunge la turistul de pe litoral, prețul crește semnificativ, arată sursa citată.

Își păstrează substanțele nutritive

Dacă este pregătit în condiții igienice, pe lângă faptul că are doar 97 de calorii la 100 de grame, porumbul conţine carbohidraţi care ajută la energizarea corpului şi, în acest fel, la împiedicarea procesului de depunere a grăsimilor. Chiar şi prin fierbere, acesta îşi păstrează substanţele nutritive.

Specialiştii spun că vitamina E din porumbul fiert ne protejează împotriva artritei, scade nivelul colesterolului reducând astfel riscul de ateroscleroză şi, implicit, de infarct. Ajută şi la procesul de reînnoire al celulelor. Mai mult, porumbul fiert conţine şi potasiu, necesar pentru buna funcţionare a muşchilor şi a inimii.

Carbohidraţii cuprinşi în porumb dau energie şi nu permit depunerea grăsimii. Un consum moderat poate duce chiar la scăderea în greutate pentru că anumite molecule din compoziţia porumbului grăbesc degradarea grăsimilor.

Totodată, vitamina A, conţinută în porumb, este un antioxidant natural foarte important pentru sănătate şi funcţionarea corectă a organismului, pentru un metabolism rapid, care te ajută să slăbeşti uşor.

Foto: arhivă cu titlu ilustrativ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *