Ponta, întrebat în ce condiţii şi-ar da demisia de la Guvern: Dacă există un acord politic cu Iohannis

Victor Ponta1

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că şi-ar da demisia de la şefia Guvernului dacă următorul premier ar fi tot din coaliţie şi dacă ar exista în prealabil un acord în acest sens, semnat cu preşedintele Klaus Iohannis, el menţionând totodată că vrea să-şi ducă mandatul la bun sfârşit.

Ponta a fost întrebat, la o emisiune a postului B1 TV, despre faptul că a renunţat la funcţia din partid, nu şi la cea guvernamentală. „La partid am plecat eu şi au venit la conducere nişte oameni din PSD care au fost alături de noi. La Guvern, eu nu îmi dau demisia ca să vină cineva din PDL, domnul Predoiu. (…). Am fost consecvent cu ceea ce aşteptau colegii mei de la mine.

Dincoace, avem o coaliţie, am discutat cu cei patru lideri ai coaliţiei, am spus foarte clar: aceasta este coaliţia care are un mandat de la Parlament şi cât timp această coaliţie funcţionează îmi fac treaba de prim-ministru”, a spus el.

„Eu din decembrie i-am spus domnului Iohannis: domnule, dacă funcţia de prim-ministru rămâne a coaliţiei…”, a mai susţinut el.

Premierul a arătat însă că nu îşi dă demisia din funcţie fiindcă îi cere acest lucru liderul PNL Alina Gorghiu.

Întrebat dacă şi-ar da demisia în vreo condiţie, Ponta a răspuns: „Sigur că da, dacă sunt convins şi există o înţelegere politică că această coaliţie de guvernare îşi duce mandatul la bun sfârşit. (…) Numai cu preşedintele ţării se poate face (această înţelegere – n.r.), dar din decembrie am spus lucrul acesta”.

Victor Ponta a admis că se referă la un acord politic semnat.

„E din decembrie oferta, nu vă gândiţi ca la o ştire nouă, din decembrie am spus acest lucru”, a subliniat el, adăugând că nu se consideră „de neînlocuit”, ci un prim-ministru care a avut rezultate.

Ponta a spus totodată că vrea să-şi ducă la bun sfârşit mandatul.

mediafax.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns