Pompierii recomandă prudență în folosirea focului deschis în aer liber

Pompierii recomandă prudență în folosirea focului deschis în aer liber

Pompierii recomandă prudență în folosirea focului deschis în aer liber.

Utilizarea necorespunzătoare a focului în mijlocul naturii poate duce la dezastre pentru mediul înconjurător sau, și mai grav, poate distruge gospodării sau bunuri material.

În plus, focul în mijlocul naturii poate pune în pericol chiar viața oamenilor, atrage atenţia  comandantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic, locotenent colonel Ionel Tilca, citat de radiotimisoara.

“Nu doar de 1 mai, ci cu orice ocazie în care oamenii vor să se bucure de mediu, vor să iasă la grătare, să își facă un foc de tabără, le recomandăm să fie foarte atenți acolo unde fac focul, să curețe locul respectiv, să folosească un grătar supraînălțat ori dacă îl fac direct pe teren, să îndepărteze frunzele și materialul lemnos căzut, să izoleze zona respectivă cu pietre, iar cel mai important, să nu lase focul nesupravegheat, nici cât timp arde, nici după ce au plecat. Să-l stingă. Cu siguranță, acolo unde se duc, urmăresc să aibă și apă la dânșii și atunci când pleacă să stingă inclusiv jarul. Chiar dacă au impresia că s-a stins, pot să se asigure că aruncă restul de apă peste jar și că nu mai este deloc niciun risc”, spun e Ionel Tilca.

Potrivit legii, persoanele care aprind focul în spații neamenajate pot primi o amendă în valoare de până la 5.000 de lei. Aruncarea deșeurilor în spații publice neamenajate este considerată infracțiune și este pasibilă de amenzi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *