Pompieri români, inclusiv de la ISU Timiş, salvatori în Franţa (video)

Pompieri români, inclusiv de la ISU Timiş, salvatori în Franţa (video)

Pompieri români, inclusiv de la ISU Timiş, salvatori în Franţa. În baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Franța prin Mecanismul European de Protecție Civilă, România a decis acordarea unui sprijin extern ce se compune din deplasarea unui modul specializat de intervenție.

Acesta este format din 77 de pompieri salvatori, inclusiv de la ISU Timiş, cu 17 mijloace de intervenție, pentru a ajuta autoritățile franceze în lupta cu incendiile de vegetație.

Astfel, cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, 2 aeronave C-17 Globemaster III, din cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic care operează din Baza Aeriană PAPA din Ungaria vor asigura transportul echipajelor de intervenție și a tehnicii aflate în dotare.

Noaptea trecută, de pe Aeroportul Timișoara, a decolat aeronavă militară cu echipaj format din pompieri salvatori și tehnică de intervenție specifică aflată în dotare, cu destinația Franța (zona Bordeaux).

Asta după ce o aeronavă a decolat de pe aeroportul Baza 90 din București cu destinația Franța (zona Bordeaux), în vederea executării misiunii de sprijin extern pe care România o oferă autorităților franceze, aflate în lupta cu incendiile de vegetație.

Foto : ISU Timiș


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *