Poluare uriașă în vestul țării. Autoritățile în alertă! Video

poluare 9

Grupul Ecologic de Colaborare Nera (GEC Nera) – cel mai puternic din vestul țării – a sesizat o poluare pe apele râului Nera, cauzată de spargerea unei conducte de canalizare a orașului Bela Crkva (Biserica Albă) din Serbia. Cum localitatea din țara vecină se află în amonte de Socol, , apa poluată ajunge în Nera iar de acolo, în rezervația naturală Balta Nera – Dunăre din Parcul Natural Porțile de Fier (sit Ramsar și Natura 2000).

Se pare că nu este ceva accidental, apa curge așa de câteva zile și nimeni nu întreprinde ceva. Imaginile au fost trimise şi Administrației Bazinale de Ape Banat Timișoara pentru a sesiza autorităţile vecine în cadrul comisiei mixte româno-sârbe a apelor de frontieră. Acest demers trebuie să fie investigat și sprijinit atât de Garda Națională de Mediu, cât și de Agenția Națională a Ariilor Naturale Protejate.

Sturza Popovici, președintele GEC Nera, ne-a declarat că: ”În parcul natural există o faună acvatică protejată, pești din familia sturioni și exemplare de păsări rare, cormoranul, rațe sălbatice.

CITEŞTE ŞI: Pățania incredibilă a unui reporter hărțuit de un porc, în timpul unei transmisiuni în direct! Video

Titu Bojin, directorul Administrației Bazinale de Apă Banat (ABAB) a declarat că a fost informatde poluarea de pe Nera, iar ABAB a transmis o adresă către Administrația Națională a Apele Române și catre ministerul de resort. ”Numai după ce vom primi un răspuns de la centru vom putea preleva primele probe de apă pentru analize”, a afirmat Bojin.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *