Polițist timișean prins în flagrant după ce și-a luat ”partea”

mita politist 1

Ofițerii de poliție judiciară ai DGA Timiș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au prins în flagrant un agent de poliție din cadrul IPJ Timiș, în timp ce remitea unei persoane (denunțătoare în cauză) 550 de euro reprezentând diferența până la 4.600 de lei primiți de la o terță persoană pentru soluționarea unui dosar penal.

În fapt, sâmbătă, 13 ianuarie a.c., un bărbat în vârstă de 34 ani a formulat un denunț cu privire la faptul că, în urmă cu aproximativ trei luni, a fost bătut de un bărbat, situație în care a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind efectuate de un agent de poliție din orașul Gătaia.

În timpul cercetărilor, polițistul i-a cerut părții vătămate să-și schimbe declarația, însă aceasta a refuzat, constituindu-se parte civilă în cauză cu suma de 10.000 lei. Cu câteva zile înainte, partea vătămată s-a întâlnit cu agresorul său, aflând de la acesta că i-a dat agentului de poliție 4.600 de lei pentru a i-o înmâna în ideea de a se împăca.

Întrucât polițistul nu îi remisese nicio sumă din banii primiți de la agresorul cercetat în dosar, partea vătămată l-a căutat și i-a solicitat banii primiți de la agresor în scopul împăcării. Polițistul a recunoscut că a primit suma menționată însă i-a precizat că nu are banii dar că, până la sfârșitul lunii ianuarie, îi va da 4.000 de lei, cu mențiunea că suma de 600 lei este ,,partea lui” pentru soluționarea dosarului, respectiv pentru că l-a convins pe agresor să-i dea banii.

Pe 12 ianuarie, agentul de poliție i-a dat părții vătămate 1.500 de lei, urmând ca luni, 15 ianuarie, să-i dea și diferența de 2.500 de lei. Momentul remiterii celor 550 de euro (echivalentul a 2.500 de lei) a fost constatat în flagrant.

În urma audierii, procurorul a dispus asupra polițistului punerea în mișcare a acțiunii penale sub aspectul comiterii infracțiunii de luare de mită.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Polițist timișean prins în flagrant după ce și-a luat ”partea”

Lasă un răspuns