Polițist local din Oradea, vedetă pe internet pentru că nu poartă mască. Conducerea instituției anunță anchetă

Este anchetă la Poliţia Locală Oradea, după ce pe Facebook au apărut imagini cu un poliţist local care nu poartă mască de protecţie în timpul serviciului.

Imaginile, distribuite în mai multe grupuri de Facebook, au fost postate în cursul zilei de vineri, fiind realizate pe strada Republicii din municipiu.

Prins în flagrant

În ele se vede cum un bărbat care purta geacă reflectorizantă cu însemnele Poliţiei Locale urcă într-o maşină de serviciu fără să îşi pună masca de protecţie, cu toate că în autoturism se mai afla cel puţin o persoană. „El zice că nu poartă masca că e poliţist”, este mesajul care însoţeşte imaginile.

Culmea, din câte se vede pe fotografii, se pare că poliţistul chiar ar fi amendat pe cineva dintr-o maşină oprită pe pietonală.

Cert este că postarea a stârnit numeroase comentarii în spaţiul public, utilizatorii spunând că omul nu-şi merită uniforma şi că este primul care nu respectă măsurile de prevenţie împotriva Covid-19, în vreme ce îi amendează pe alţii pentru acelaşi lucru.

„Asta a venit in piata la mine sa ma amendeze ca nu purtam masca dar abia coborâsem din maşina”, a comentat o internaută. „Astia cred ca-s deasupra legii?? Trebuie trimisa poza catre superiori, sa-si dea si ei cu parerea!”, a scris o utilizatoare a reţelei, în vreme ce un alt orădean duce mesajul la extrem, decretând că „ar trebui făcută o petiţie pentru desfiinţarea poliţiei locale”.

„Nu tolerăm”

Sâmbătă, Primăria Oradea a trimis un comunicat în care anunţă că, „având în vedere imaginile apărute pe reţelele de socializare cu poliţistul local care, fiind în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, nu purta mască, la nivelul Poliţiei Locale Oradea a fost declanşată o anchetă internă în vederea antrenării răspunderii disciplinare a acestuia”.

„Avem toleranţă zero faţă de orice acţiuni de indisciplină şi încălcare a regulilor de conduită, de încălcare a legislaţiei în vigoare şi a regulamentelor, mai ales într-o instituţie în care disciplina, bunul-simţ şi respectul faţă de cetăţean trebuie să primeze. Pentru mine este foarte clar că mai avem de lucru în această direcţie”, a precizat viceprimarul Arina Moş, citată în comunicat.

Informarea dă asigurări că, prin activitatea sa, „Poliţia Locală Oradea urmăreşte să asigure un climat de ordine şi siguranţă publică, menit să crească gradul de siguranţă a cetăţenilor urbei, mai ales în acest context pandemic, şi îşi cere scuze pentru incidentul care a avut loc ieri”.

„Primăria Municipiului Oradea dezaprobă categoric orice conduită a poliţiştilor locali care poate să aducă atingere imaginii instituţiei şi se delimitează ferm de modul de acţiune a acestui poliţist”, încheie comunicatul.

sursa foto: Facebook

ebihoreanul


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns