Polițist din Hunedoara, anchetat pentru că a folosit un spray lacrimogen: a fost enervat de un petrecăreț

spray lacrimogen

Un polițist din Hunedoara este cercetat de procurori și anchetat de superiori pentru că a folosit un spray lacrimogen. El și alți colegi au încercat să oprească o petrecere organizată în aer liber, într-un cartier din oraș.  Scandalul a avut loc miercuri seara, relatează Mediafax.

Polițiștii hunedoreni au fost sesizaţi de un bărbat cu privire la faptul că, în cartierul Micro 7 din orașul Hunedoara, vecinii săi organizează o petrecere şi construiesc ilegal un gard pe domeniul public.

La faţa locului au fost direcţionate mai multe echipaje de poliţie, care le-au cerut celor prezenți să se legitimeze şi să prezinte documentele în baza cărora construiesc gardul.

Unul dintre bărbați a făcut scandal și a fost dus la secția de Poliție. În timpul intervenției, un polițist a folosit un spray lacrimogen, motiv pentru care este anchetat de superiori.

„Unul dintre bărbaţi a refuzat să se legitimeze (declarând o identitate falsă şi fiind recalcitrant, solicitând să intre în locuinţă). În acest context, poliţiştii l-au imobilizat pe hunedorean şi l-au condus la sediul unităţii, unde l-au sancţionat contravenţional, conf. Legii 61/1991 pentru refuz de legitimare şi adresare de injurii. Pe cursul intervenţiei, unul dintre poliţişti a folosit spray-ul iritant lacrimogen din dotare împotriva unui dintre bărbaţii prezenţi la faţa locului. Cu privire la modul de intervenţie al acestui poliţist, conducerea I.P.J. Hunedoara a dispus efectuarea de verificări disciplinare, prin Biroul Control Intern”, au anunțat reprezentanții IPJ Hunedoara.

Totodată, a fost întocmit dosar penal pentru purtare abuzivă, cercetările fiind coordonate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Polițist din Hunedoara, anchetat pentru că a folosit un spray lacrimogen: a fost enervat de un petrecăreț

  1. Acum serios, tu faci galagie, construiesti fara acte si te mai si dai zoro si nu vrei sa te legitimezi, a primit ce merita, poate dupa un pic de spary in mufa se mai invata minte sa nu mai fie tare in clanta. Daca il batea sau ii rupea vro mana atunci era indreptatita ancheta asa e apa de ploaie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *