Polisportivul Avram Iancu va înota în apa îngheţată a Bălţii Ţebea

Polisportivul Avram Iancu va înota în apa îngheţată a Bălţii Ţebea

Polisportivul Avram Iancu va înota în apa îngheţată a Bălţii Ţebea.

Polisportivul Avram Iancu a anunţat că va încerca să stabilească o nouă performanţă în luna decembrie.
Polisportivul din Petroșani vrea să înoate fără costum de neopren, în apa îngheţată a Bălţii Ţebea, la o temperatură de numai câteva grade Celsius, în memoria Eroului Naţional Avram Iancu, de la a cărui moarte s-au împlinit 150 de ani.

“Voi înota la Ţebea! Da, exact acolo! Dumnezeu a făcut ca şi în acest ‘Mecca’ al tuturor românilor să fie un lac, cu numele Balta Ţebea. Lacul are 135 metri lungime, iar traseul înotului va fi de 100 de metri, marcat corespunzător cu balize plutitoare. Voi încerca să duc la bun sfârşit acest test într-o apă ce va fi cuprinsă, conform estimărilor, între 3 şi 4 grade. Va fi o probă care va dura cel puţin 40-45 de minute. Este o probă ucigaşă sau sinucigaşă pentru un organism neantrenat, conducând la moarte prin hipotermie acută”, a scris Avram Iancu pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata suplimentului pentru energie cu combustibili solizi și /sau lichizi

El a menţionat că se pregăteşte pentru această probă încă din luna septembrie, apreciind că momentul nu va fi unul uşor.

Înotul va fi observat de către arbitri specializaţi în Ice Swim şi va fi certificat de către International Ice Swimming Association.

Data înotului în apa Bălţii Ţebea va fi stabilită imediat ce temperatura acesteia va scădea sub 5 grade Celsius şi va fi anunţată cu 48 de ore înainte de acest moment.

Bibliotecarul Avram Iancu a devenit în luna iulie a acestui an primul român care a reuşit să traverseze înot Canalul Bristol, din Marea Britanie. El a mai reușit să traverseze înot Canalul Mânecii în 2016, iar în 2017 întregul curs al Dunării.

radiotimisoara

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *