Poli Timişoara, luare de poziţie faţă de afirmaţiile comentatorului sportiv Radu Naum

ACS Poli Timisoara 3

Poli Timişoara a luat pozţie faţă de unele afirmaţii ale comentatorului sportiv Radu Naum, publicând pe site-ul oficial al clubului următorul comunicat:

„Către conducerea postului TV Digisport
Clubul Poli Timișoara apreciază efortul economic pe care televiziunile deținătoare de drepturi de transmisiune ale meciurilor de Liga 1 îl fac într-o perioadă financiară extrem de delicată pentru fotbal și nu numai. Considerăm parteneriatul nostru unul fructuos pentru dezvoltarea fotbalului românesc, într-o perioadă, așa cum am zis, cu mari lipsuri materiale, lipsuri care generează dispariția unor cluburi importante și micșorarea fondului de jucători și a arealului de echipe profesioniste.

Mereu am avut o relație de respect cu postul Dvs., asumându-ne toate analizele și criticile profesioniste. În același timp, considerăm că este momentul să luăm atitudine publică față de modalitatea în care consideră moderatorul emisiunii ”Fotbal Club”, Radu Naum, să reflecte activitatea clubului și a echipei.

Am ezitat să luăm poziție în ultimul an, dar protestele suporterilor noștri, manifestate pe rețelele sociale ne determină să ne arătăm revolta față de atitudinea constant persiflantă, zeflemitoare și manipulatoare pe care respectivul moderator o are față de Poli Timișoara. De altfel, pornirile jignitoare la adresa clubului nostru au demarat din vara anului trecut, atunci când clubul nostru a început campionatul cu o penalizare de 14 puncte. Spre mâhnirea lui Radu Naum, Poli Timișoara a reușit o salvare istorică.

poli timisoara 5

Vedem că pentru dl. Naum prezența echipei Poli Timișoara în prima ligă este ca un ghimpe în coastă. Dorim să-i transmitem câteva informații, înainte să își continue diatribele jignitoare la adresa formației și clubului:

1) Poli Timișoara s-a constituit în actuala formulă în 2012, unul din membrii fondatori ai clubului fiind Universitatea Politehnica. Exact instituția sub oblăduirea căreia s-a format clubul Politehnica Timișoara în 1921. Asociația Club Sportiv Poli Timișoara a primit acceptul din partea tuturor instituțiilor de profil pentru a purta numele Poli și culorile ”alb-violet”. Actuala formulă a clubului a fost acceptată ca atare de nume mari din istoria Politehnicii, care au activat la ACS Poli din 2012, în diferite posturi: prof. Ioan Carțiș, prof. Ion V. Ionescu, Emerich Dembrovschi, Ion Timofte, Dan Alexa, Sorin Vlaicu, Florin Bătrânu, Ionel Bungău, Aurel Șunda etc.

2) Asistența la meciurile de acasă ale echipei Poli Timișoara este una în media Ligii 1. Faptul că această formație nu a fost îmbrățișată de public, așa cum aberează Radu Naum, este contrazis de numărul de spectatori de la meciul de baraj cu UTA, formație de liga a doua, de la Timișoara: 13.000 de spectatori pe stadionul ”Dan Păltinișanu, cu mult peste media obișnuită a partidelor din Liga 1.

3) Tot legat de asistența la meciurile de pe teren propriu, precizăm că în sezonul trecut încasările de la jocurile de la Timișoara au depășit suma de 600.000 de lei. Asta în condițiile în care Poli a pornit cu un handicap de -14 puncte, hăituită cu o campanie constantă de bălăcărire și subestimare a posibilităților echipei.

4) Problemele financiare există la Poli, ele fiind generate de blocarea finanțării din partea autorităților locale, în iunie 2015. Clubul va găsi însă variante de rezolvare a problemelor, pentru a-l liniști pe dl Naum, așa cum a găsit și anul trecut când a generat sponsorizări de 2,5 milioane de lei.

5) Cât privește desființarea clubului, ca soluție pe care Radu Naum o vede din scaunul ergonomic din studio, trebuie să precizăm că din 2012 Poli Timișoara a generat un fond de jucători care a alimentat Liga 1. Din păcate, tocmai blocajul financiar a generat plecarea unor jucători la FCSB (Ovidiu Popescu), Astra (Claudiu Belu, Silviu Balaure), CSU Craiova (Cristi Bărbuț), FC Botoșani (Eduard Pap), Concordia Chiajna (Daniel Rogoveanu). De asemenea, am lansat tineri jucători care au plecat la Arsenal Londra (Vlad Dragomir) sau Sassuolo (Marius Marin), iar alți fotbaliști crescuți la noi au ajuns la colegele divizionare din Timișoara. În ultimul an, jucători ca Denis Haruț, Narcis Popan, Cristian Podină, Harald Fridrich sau Andrei Sîntean au fost convocați la naționalele de juniori ale României.

Sute de copii și juniori au trecut prin centrul juvenil, zeci de locuri de muncă sunt create în club. Noi producem fotbal, stimate Radu Naum, nu bălăcărim un fotbal de pe urma căruia dvs. trăiți, sub o formă sau alta, prin emisiunea pe care o moderați, spre neplăcerea multor suporteri ai echipei noastre”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

6 thoughts on “Poli Timişoara, luare de poziţie faţă de afirmaţiile comentatorului sportiv Radu Naum

 1. Domnul Naum este VADIT partinitor si se manifesta CONTRAR cerintelor de ECHIDISTANTA.
  Tenta pro steauadinamo este evidenta, ca si cea ANTI TIMISOARA.
  Trebuie sanctionate iesirile vadit ostile (de ce oare? cui prodest?…numitului Stanciu?).
  Sustin luarea de pozitie (tardiva!?) a echipei ACS, chiar daca sunt suporter al altei echipe timisorene.
  Fiecare timisorean este jignit de batjocura unui personaj submediocru.

 2. se zice ca aschia nu sare departe de Butuc ,la Radu N pe post de aschie fata de reputatul cronicar sportiv Tata-su e diferenta ca de la cer la pamant ,in primul rand de caracter si dupa ,de comportament ,parca ar fi frate cu Patronul Tisari ,se poarta ca un proprietar al postului Digi ,sub cupola Ciobanului impreuna cu Radu Paraschivescu si Ducadam isi permite sa ia in zeflemea pe cea mai iubita echipa din Vestul tarii .Cei mai rau e ca si postul de Radio Timisoara ii tine isonul prin abstinenta si lipsa stirilor pe post.Nu mai vreau sa fac analogia cu UTA in stirile postului cand in aceeasi fraza daca nu vorbste ,cu acelasi nr. de cuvinte e bai . Se supara sefu Miculescu . Bine ca a plecat dar metehnele au ramas Rusine Rad. Timisoara .

 3. Neica Neom…In ultimii ani este o mafie a fotbalului, la care au aderat o parte dintre arbitrii, antrenori, impresari si ziaristi, care vrea sa hotarasca campioana si echipele retrogradate. Din pacate, lpf si frf cunosc acest lucru si nu iau nicio pozitie. Poate sunt parte…

 4. Nu inteleg un lucru, cum naiba iar se ajunge la FCSB…. pqrca v-ati bate cu ei la titlu sau ati fi o amenintare prea mare, dar daca atata va duce capul….voi nu avetialta treaba decat sa dati in FCSB, ca echipa de care sa va bucurati lipsa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *