Poli ar putea arunca prosopul!

popa 1

Dacă în această săptămână nu va fi rezolvată problema financiară, există riscul ca Poli Timişoara să se retragă din Liga I! A spus-o chiar antrenorul Ionuţ Popa, dezamăgit că el şi jucătorii din vechiul lot nu şi-au mai primit banii din luna februarie.

Primarul Nicolae Robu aşteaptă în continuare reeşalonarea datoriilor către ANAF pentru primirea certificatului fiscal atât de necesar pentru reluarea finanţării din bani publici. „Sunt motive vizibile, jucătorii sunt nemulţumiţi.

Nu ştiu ce mijloace să mai găsesc, am intrat în a şasea lună cu neplata salariilor. Ce să le mai spun jucătorilor? Îi mai iau cu binele, cu răul, dar la un moment dat se satură şi ei, inclusiv de antrenor. Dacă nu se rezolvă în această săptămână suntem pe acelaşi drum cu Gaz Metan Mediaş.

Primarul vrea, conducerea vrea, dar nu se poate, nu sunt pârghiile necesare pentru finanţare. Plec de la echipă doar dacă mă dau afară, nu sunt fraier să renunţ la contract, mai ales că vin de la Arad pe banii mei. Vechea echipă, care şi-a dat sufletul pentru rămânerea în Liga I, trebuie răsplătită. Am vrut să facem o altă echipă, dar nu poţi nimic fără bani.

Nici Mourinho nu-i poate motiva pe jucători fără bani. Am discutat în vestiar şi am zis că dacă am început o treabă o ducem până la capăt. Băieţii au arătat caracter, dar vine un moment când te saturi. Dacă nu se rezolvă problemele financiare urmează retragerea. Mai sunt primele de obiectiv, primele din Cupa Ligii, unde am ajuns în finală.

Dacă nu se rezolvă până joi nu mai am nici o doză de optimism”, a declarat Ionuţ Popa pentru ProSport.

„Nu sunt supărat, îl apreciez mult pe proferorul Popa, dar uneori spune lucruri fără tact. Le înţeleg supărarea, dar le-am explicat frumos. Ce putem face? Doar eu ştiu cât m-am zbătut cu această echipă începând din 2012”, a spus şi primarul Nicolae Robu pentru sursa menţionată. La microfonul Digi Sport, portarul Cătălin Straton a recunoscut că prestaţiile din ultimele două meciuri, ambele pierdute, au fost influenţate de neajunsurile financiare:

„Problemele financiare îşi pun amprenta asupra evoluţiei noastre. Este greu să nu primeşti bani de atât timp…

Avem restanţe pe cinci luni. De mic mi-am dorit să joc fotbal şi o fac din plăcere, aşa că mai am răbdare, însă când mă gândesc că am o familie de întreţinut, răbdarea s-a terminat. Veţi vedea la momentul oportun dacă vom face ceva sau nu”. Agentul de jucători Cristea Opria, care a împrumutat clubul timişorean cu bani, aşteaptă la rândul său rezolvarea problemelor financiare: „Situaţia de la Timişoara este groasă. Sunt soluţii ca ea să se rezolve, dar cineva trebuie să răspundă pentru transferurile făcute şi pentru faptul că echipa nu joacă nimic.

Asta este cel mai grav! Nu sunt rezolvat nici eu, care am ajutat clubul şi am de primit o grămadă de bani.

Începând din toamna anului trecut am dat bani pentru ca acest club să nu dispară. Am dat vreo 300.000 de euro, am primit ca garanţie drepturile tv, însă acestea au fost confiscate de ANAF. N-au primit bani nici jucătorii şi nici eu.

Nu am forţat clubul să-mi dea banii, am zis să rezolve prima dată plata celor patru salarii restante la echipă. Aştept să-mi restituie suma respectivă, pentru că eu nu am nici o legătură cu clubul. Nu ştiu de unde au putut să dea salarii şi de opt mii de euro pe lună, mai ales că jucătorii care au salvat echipa sunt neplătiţi”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns