Podul de la Roviniţa Mare va fi funcţional la toamnă

Lucrările de construcţie a podului peste Bârzava, de la Roviniţa Mare, sunt într-un stadiu avansat de execuţie. Mai exact, obiectivul se află într-un stadiu fizic de circa 80 la sută şi va fi funcţional, după cum promite constructorul, la toamnă, cel mai probabil în cursul lunii octombrie.
pod vechi rovinita
Costul, cifrat la aprtoximativ două milioane de lei, este suportat în întregime de Primăria Comunei Denta, de care aparţine satul Roviniţa Mare. Fazele constructive care rămân de pus în practică ar mai fi montarea grinzilor şi asfaltarea. De menţionat este că lucrările au întâmpinat dificultăţi în vara anului trecut, când viitura care a provocat, de altfel, inundaţii serioase în zonă, a distrus cofrajele pe care le instalase constructorul.

Vechiul pod de lemn, de la marginea satului, era deja foarte şubrezit atunci când edilii au decis că e cazul să facă unul mai trainic, la doar câţiva metri de el, deoarece Bârzava este traversată prin zona respectivă mai ales de utilaje agricole, multe dintre ele având dimensiuni apreciabile.

Este vorba, mai precis, de accesul utilajelor la aproape o mie de hectare de pământ arabil, acces care devenise problematic după ce podul vechi de peste o jumătate de secol a devenit nesigur.

De fapt, este un al doilea pod pe care primarul Iacob Slavoliub îl poate bifa la capitolul realizărilor, după ce anul trecut a mai fost dat în funcţiune unul chiar în Denta.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns