Pod nou peste un râu din Timiş. Localitatea nu va mai fi ruptă în două

Deși are cu doar puțin peste 33 de kilometri lungime, pe care-i parcurge însă aproape exclusiv pe teren montan, înainte de a se vărsa în Timiș, râul Nădrag reușește, frecvent, să producă inundații semnificative.

Acestea au reușit în mai multe rânduri, de-a lungul ultimului sfert de secol, să rupă în două localitatea protourbană Nădrag, care și așa este izolată de condițiile de relief.

Din fericire, după anul 2000, de-a lungul acestui râu, cu precădere pe sectorul intravilan al comunei omonime, s-au desfășurat mai multe lucrări de anvergură care au limitat riscul de inundații.

În continuarea acestor investiții, administrația locală a inițiat un nou roiect de reducere a gradului de izolare dintre cele două maluri, în prelungirea Străzii Ghioceilor urmând să fie construit, în locul actualului podeț șubrezit, un pod rutier solid.

Acesta va avea o lungime de 12,5 metri (care va fi prelungită cu două rampe de acces de 13 și, respectiv, 70 de metri pe fiecare parte) și o lățime de opt metri, materialul de construcție ales fiind betonul armat.

Valoarea totală a investiției a fost estimată la circa 530.000 de lei, care va fi suportată în întregime de bugetul local. Principalul obiectiv din zonă, care va deveni astfel mai accesibil tuturor locuitorilor, este grădinița comunală.

Autoritățile locale speră ca proiectul să fie fnalizat până la sfârșitul actualului an calendaristic.

Foto: lugojeanul.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.