PNL Timiș nu susține creșterea prețului gigacaloriei

Colterm evită falimentul, datorii imense rămân neplătite

PNL Timiș a anunțat că nu va susține creșterea prețului gigacaliriei, care ar împovăra timișorenii. Iată comunicatul transmis:

CITEȘTE ȘI: Noi restricții în Timișoara, Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc și alte localități unde rata de infectare a trecut de 4. Ce decizii au fost luate

”Într-o încercare disperată de a abate atenția de la problema amenzii pentru Certificatele Verzi pe care, de altfel, nu le-au cumpărat nici acum, iar prețul a crescut de câteva ori, ieri, primarul Dominic Fritz și consilierii săi locali au convocat “de îndată” Adunarea Generala a Acționarilor de la Colterm. Scopul nedeclarat – alegerea unui nou Consiliu de Administrație format din apropiați ai conducerii USR+ care să majoreze prețul gigacaloriei. PNL Timiș nu vă gira și nu vă susține nici un demers de creștere a unor taxe sau impozite și nici majorarea prețului gigacaloriei,  acestea fiind pare-se principalele obiective de până acum ale USR+ și ale echipei condusă de Dominic Fritz.

Consilierii locali ai PNL Timișoara nu au boicotat ședință AGA de la Colterm, așa cum acuză colegii de la USR+. Trebuie spus, însă, că actuala conducere a primăriei abuzează de convocarea ședințelor “de îndată”, adică anunțarea consilierilor locali de o posibilă ședință cu trei ore înainte, o practică de care am sperat că vom scăpa în această legislatură. Gestul de ieri este încă o încercare de a arunca răspunderea și de a masca incompetența celor care ar trebui să găsească soluții la problemele timișorenilor. Din păcate, amatorismul și superficialitatea echipei conduse de Dominic Fritz au deja efecte resimțite de timișoreni, iar încercările penibile de a acoperi totul cu agresiuni nejustificate la adresa PNL nu mai sunt credibile.

Constatăm cu regret că soluțiile lui Dominic Fritz și ale colegilor săi de partid sunt doar măsuri de stânga, socialiste, care prevăd împovărarea timișorenilor cu biruri tot mai mari. PNL este și va rămâne un partid cu principii solide de dreapta, iar reprezentanții noștri nu vor susține creșteri  nejustificate ale taxelor sau ale altor tarife, pentru că avem convingerea că există soluții inteligente la orice problemă.

Dominic Fritz vrea să transfere amenda istorică de la Colterm în buzunarele cetățenilor, prin creșterea prețului la gigacalorie, iar noi considerăm acest demers inacceptabil. Nu e vina timișorenilor că s-a ajuns în această situație, iar cei care au greșit trebuie să plătească. De asemenea, nu putem accepta să aflam din presă sau de pe rețele sociale despre deciziile colegilor de la USR+. Dacă suntem într-o coaliție, ar trebui să discutăm și să găsim soluțiile împreună. Știm că dialogul nu este un punct forte al celor de la USR+, dar îi invităm să încerce măcar să îl practice în interesul comunității pe ai cărei bani își desfășoară aventura administrative”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *