A plouat cu găleata! Într-o localitate din Timiş au căzut 47 de litri pe metru pătrat

Cu toate că în ultimele trei zile cantităţile de precipitaţii au fost semnificative, specialiştii de la Administraţia Bazinală de Apă Banat nu au înregistrat creşteri importante ale cotelor principalelor râuri din judeţele Timiş şi Caraş-Severin.

Potrivit lui Ionel Vlaicu, director al departamentului „Resurse de apă şi plan de management”, nu sunt semnalate depăşiri ale cotelor de atenţie. Specialiştii de la ABAB urmăresc cu atenţie cotele râului Bârzava, mai ales în secţiunea Gătaia, unde de-a lungul vremii au avut loc mai multe inundaţii.

Citeşte şi: Accident groaznic între Timişoara şi Arad

„În prezent (joi – n.r.), pe Bârzava, la Gătaia, avem o creştere a cotei cu doar un centimetru, iar în secţiunea Moniom, în amonte, cu şapte cm. Debitele sunt în uşoară creştere, dar încă nu ne pun probleme”, a mai precizat Ionel Vlaicu.

Citeşte şi: A nins în Banat! Stratul de omăt măsoară patru centimetri

În ceea ce priveşte cantităţile de precipitaţii care au căzut în ultimele 24 de ore, joi s-au înregistrat la Timişoara 26,1 litri pe metru pătrat, la Luncani – 27,6 litri/mp şi la Coştei – 27,7 litri/mp, la Nădrag – 30,7 litri/mp, la Ghizela – 43,8 litri/mp, iar la Duboz 47 litri/mp.

1 Comments
Ion B. 21/09/2017
,,Specialiști" !!! Mă lași ?!