Ploi torențiale, vijelii, cod galben de inundații în Timiș

​Cea mai mare parte a ţării este vizată de o informare de instabilitate atmosferică accentuată, cu ploi torențiale și vijelii, până miercuri, la ora 23:00.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, vor fi perioade în care se vor semnala ploi torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15-25 l/mp, iar pe arii restrânse 35-40 l/mp.

Cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Timiş şi Caraş-Severin, până astăzi la ora 15:00

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis marţi dimineaţă o atenţionare cod galben de inundaţii pentru râuri din judeţele Timiş şi Caraş-Severin, valabilă până la ora 15:00.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice Timiş – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Caransebeş – amonte S.H. Lugoj, Pogăniş – bazin mijlociu şi superior, judeţele Timiş şi Caraş-Severin, scrie hotnews.ro

0 Comments

No Comment.