Ploi torențiale și pericol de inundații în vest

tocal

Administrația Națională de Meteorologie a emis, în această dimineață, o avertizare de cod portocaliu de ploi puternice în Timiș și Caraş-Severin.

În localitatea Vermeș din Caraş-Severin și în localitățile Tormac, Chevereșu Mare, Nițchidorf din județul Timiş s-au anunțat averse de peste 35-40 l/mp și descărcări electrice.

CITEȘTE ȘI: Coronavirus în România: Record de infectări: 11.049 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 208 decese în ultima zi

În Reșița, Bocșa, Berzovia, Carașova, Lupac, Măureni, Fârliug, Dognecea, Doclin, Târnova, Forotic, Ramna, Vermeș, Ticvaniu Mare, Ezeriș, Brebu, Zorlențu Mare, Goruia, Ocna de Fier – județul Caraş-Severin și Recaș, Buziaș, Deta, Gătaia, Jebel, Liebling, Jamu Mare, Racovița, Denta, Sacoșu Turcesc, Darova, Victor Vlad Delamarina, Tormac, Boldur, Voiteg, Birda, Chevereșu Mare, Știuca, Nițchidorf – județul Timiş a fost cod galben din cauza averselor de peste 20-30 l/mp și a descărcărilor electrice.

ISU Timiș a dispus mai multe măsuri

Pentru gestionarea eficientă a potențialelor intervenții generate de Codul Portocaliu de furtună, ISU Timiș a dispus mai multe măsuri.

Printre acestea, creșterea capacității operaționale de nivel IV la Stația de Pompieri Buziaș; activarea grupei operative la sediul inspectoratului; alertarea tuturor subunităților de intervenție și pregătirea tehnicii aflată în dotare; alertarea și constituirea permanenței la primăriile de pe raza localităților vizate; transmiterea unei avertizări prin sistemul RoAlert către populația din zonele vizate de Codul Portocaliu. ISU Timiș a mai transmis și măsurile de protecție care trebuie luate de populație

De asemenea, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare de depășire cotelor de atenție pe râurile mici din județele Timiș și Caraș-Severin, valabilă până la ora 18.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Ploi torențiale și pericol de inundații în vest

  1. Din 1989 pina in 2021 ce ati facut ? Unde sunt fondurile europene pentru dezvoltare, pentru refacerea structurilor de canalizare? Este f grav ca asteptati sa intrati in Europa ca sa vina Bruxelles-ul sa trimita muncitori ei sa vina sa va repare canalizarea. Dar va bateti cu pumnii in piepturi ca voi sunteti valahi, daci strabuni de la facerea lumii pe meleagurile astea. Bleaaah !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *