An plin pentru comunitatea bicicliştilor din Timişoara

romina faur

În acest an, bicicliştii din Timişoara vor avea parte de mai multe surprize. Pe lângă acţiunile deja cunoscute, „Pedalarea de primăvară” (9 aprilie); „Cochete pe biciclete” (21 mai); „IA românească pe bicicletă” (24 iunie); turele cicliste bănăţene (mai-august); Cititori pe bicicletă” (10 septembrie) şi „Numărătoarea de toamnă” (8 octombrie), „în acest vom avea şi o tură surpriză, a cărei dată nu am stabilit-o încă, dar va fi undeva în perioada iulie-august”, spune Romina Faur, project-manager „Verde pentru biciclete”.

De asemenea, timişorenii care nu ştiu încă să pedaleze pe două roţi vor avea ocazia să participe la cursuri gratuite oferite de voluntari „Verde pentru biciclete”. Acestea vor avea loc cu o săptămână înaintea pedalării de primăvară.

„Foarte multe persoane de 25-35 de ani nu ştiu să meargă pe bicicletă. Atunci am venit cu ideea să organizăm aceste cursuri, să-i ajutăm şi, astfel, să mărim şi comunitatea bicicliştilor din Timişoara”, a declarat Romina Faur.

În paralel cu aceste evenimente, „Verde pentru biciclete” continuă campaniile de conştientizare şi educare în trafic. Totodată, încearcă să atragă atenţia asupra îmbunătăţirilor care trebuie realizate pentru a optimiza infrastructura aferentă mersului pe bicicletă. Reprezentanţii Primăriei Timişoara nu răspund însă solicitărilor reprezentanţilor acestei comunităţi de biciclişti din oraş.

„O singură propunere ne-a fost acceptată: aceea de a permite mersul pe bicicletă, pe liniile de tramvai. În rest, nu am primit nici un răspuns la alte solicitări”, spune Romina Faur. Printre cerinţele reprezentanţilor acestei comunităţi se numără accesul liber în zona centrală, în anumite intervale de orare şi în anumite perioade ale anului; pistele pentru biciclete care-i pun în pericol pe biciclişti, fiind alunecoase în condiţii de ploaie; crearea rampelor de acces pentru biciclişti, persoane cu dizabilităţi sau a acelora care se deplasează cu diferite vehicule nemotorizate; realizarea de reparaţii la pistele de bicicletă existente.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *