Piste de biciclete model într-un oraș din Timiș

Piste de biciclete model într-un oraș din Timiș

Piste de biciclete model într-un oraș din Timiș

O splendoare de piste de biciclete există acum în orașul Deta, realizate în urma implementării a două proiecte menite să schimbe fața localității și să crească calitatea vieții.

Ambele se derulează în cadrul Programului Operațional Regional (POR), Axa 13 și au o valoare totală de peste 16 milioane de lei.

CITEȘTE ȘI: Parcare supraetajată cu peste 400 de locuri într-o zonă turistică din Banat

Pe lângă partea de infrastructură, există și o importantă componentă socială în cadrul proiectelor (cel puțin 50 la sută se impune).

Astfel, în cadrul primului dintre acestea, se va realiza un centru pentru bătrâni, o cantină socială și o creșă cu 48 de locuri, iar el de-al doilea proiect presupune amenajarea a 12 locuințe sociale.

Partea de infrastructură (finalizată deja) se referă la amenajarea de rigole și parcare pe Strada Pădurii și realizarea de piste de biciclete și trotuare pe Strada Termal (în cadrul primului proiect), cel de-al doilea presupunând realizarea de piste de biciclete pe străzile Mihai Eminescu, 1 Mai și Avram Iancu, precum și accesul la proprietăți și la locuințele sociale.

În ceea ce privește obiectivele sociale, ele ar putea fi gata până la sfârșitul acestui an.

Cert este că ambele proiecte își vor pune serios amprenta în Deta, atât din punct de vedere al imaginii orașului, cât și în ceea ce privește gradul de confort al locuiutorilor.

”Sunt proiecte pornite de mulți ani și a fost nevoie de eforutri cosnstente pentru a le demara și apoi pentru implementare.

Au existat și unele blocaje, vor mai fi mici probleme în ceea ce privește corecția sumelor, dar important este că reușim să fim în grafic”, spune primarul Petru Roman.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns