Pistă de testare pentru industria auto și un smart city pentru mașini autonome și mobilitate electrică, într-o comună timișeană

Pistă de testare pentru industria auto și un smart city pentru mașini autonome și mobilitate electrică, într-o comună timișeană

Pistă de testare pentru industria auto și un smart city pentru mașini autonome și mobilitate electrică, într-o comună timișeană

Un important investitor ar putea dezvolta în Biled o pistă de testare pentru industria auto și a unui smart city pentru mașini autonome și mobilitate electrică, anunță primarul comunei, Ovidiu Ioan Oprișa.

CITEȘTE ȘI: Campionatul Național de Viteză în Coastă ajunge în vestul țării, în acest weekend

”Pentru că întotdeauna mi-am dorit ca localitatea noastră să fie așezată în rândul comunităților de succes din țară, iar tinerii să-și dorească să rămână la ei acasă, să beneficieze de o comună prosperă care să le ofere locuri de muncă, care să atragă investitori strategici, iată că prin eforturi susținute, ca fiu al acestei localități, am reușit să aducem în Biled un important investitor care să dezvolte o pistă de testare pentru industria auto și a unui smart city pentru mașini autonome și mobilitate electrică, având în vedere noile tendințe din industria auto”, transmite primarul.

Proiecte similare acestuia mai sunt sunt la Zala (Ungaria) și în Idiada (Spania).

Iată ce presupun acestea:

Zona Zala – UNGARIA

ZalaZONE Automotive Proving Ground este un centru complex și integrat de cercetare și dezvoltare care sprijină clienții și dezvoltările experimentale din industria auto.

Aici au loc proiecte de cercetare comune ale Universității de Tehnologie și Economie din Budapesta, Universității din Győr, Universității din Pannonia și alțor parteneri de învățământ superior.

Centrul de cercetare și pista de testare au fost deschise în 2019, funcționând ca un incubator /accelerator pentru IMM-uri și start-up-uri, dar și ca un centru de cercetare și dezvoltare, pentru universități și parteneri industriali maghiari, regionali, europeni și globali, unde cooperarea și colaborarea dintre întreprinderi și universități sunt priorități strategice.

Utilizatorii principali sunt echipele de cercetare din mediul privat și din universități.

Idiada – SPANIA

Deschise în 1994, pistele de testare Applus IDIADA sunt considerate ca cele mai bune piste de testare din Europa. Pista de testare și hub-ul de cercetare creat se desfășoară pe o suprafață de 370 de hectare.

Obiectivul din Biled presupune platformă dinamică; circuit oval cu curbe la standarde highbank (înclinația drumului – în curbă pentru menținerea vitezei); smart city, ateliere, birouri, parcare; curbă S; sens giratoriu mare (~200 m diametru); antenă pentru comunicarea vehiculului cu infrastructura; off-road, inclusiv bazin de apă; rampe / pante, diferite unghiuri și suprafețe; platformă dinamică cu zonă inundabilă pentru testări specifice, (ex. acvaplanare); zona autostrăzii.

Componența de smart city conține clădiri false, fațade din materiale diverse care simulează de exemplu reflexia, vizibilitatea; intersecții inteligente dotate cu infrastructură specifică; intersecție obișnuită de tip T, semaforizată; zonă de drumuri asfaltate, drum pavat (ex. dale beton); zonă de drumuri asfaltate cu piatra cubică (variații de materiale și structură a pavajului); zonă cu lucrări de construcții simulând străzi în lucru; benzi și stații de autobuz.

Iar ca elemente de tehnologie sunt incluse: iluminare inteligentă a străzilor; semafoare inteligente/conectate; semne rutiere inteligente/ conectate.

”Dragi bilezeni, acest obiectiv propus va atrage investitori din toate domeniile de activitate, dar și universități și școli profesionale, în vederea cercetării, dezvoltării, inovării și testării.

Proiectul pistei de testare și al centrului de cercetare este un proiect de interes județean și regional, care va avea consecințe pozitive clare la nivelul regiunii, județului, dar mai ales al localității în care locuim, contribuind la crearea de locuri de muncă și implicit la creșterea calității vieții.

Totodată, din punct de vedere investițional și financiar, se preconizează o dezvoltare pe verticală și orizontală a mediului de afaceri local cu implicații pozitive asupra bugetului local de la nivelul comunei Biled.

Mai mult decât atât, locația poate fi folosită și în scopuri de divertisment și activități recreative, aspect care va dezvolta și componenta turistică odată cu organizarea unor posibile evenimente și festivaluri”, transmite primarul comunei.

Foto: Primăria Comunei Biled


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns