Piraterie și muncă la negru în show-biz

dj 1

Într-o perioadă în care, sub imperiul măsurilor represive, lucrurile încep să intre în legalitate, există încă sectoare unde totul merge după bunul plac al fiecăruia.

Dan Tătuţ
Dan Tătuţ

Când întreaga atenție este concentrată pe ceea ce se întâmplă în sănătate, educație sau administrația publică, rămân niște oaze ferite de orice fel de presiune, dar în care se învârt bani cu găleata.

Este vorba de lumea show-biz-ului, una cunoscută mai mult datorită picanteriilor mondene decât aspectelor în neregulă.

Pe piața de profil funcționează mai multe formații, dar și DJ, care nu dețin calitatea juridică pentru a presta activitățile corespunzătoare. Nefiind înregistrați legal, ei nici nu sunt verificați, așa cum se întâmplă cu cei care sunt atestați.

Dan Tătuț, vicepreședinte al unei asociații a DJ-ilor, spune că spațiul public abundă de persoane care asigură entertainment fără a avea acte în regulă. Tătuț susține că ei ar trebui verificați de organizațiile de gestiune colectivă care controlează legalitatea, însă acest lucru nu se întâmplă.

Motivele? ”Sunt înțeleși între ei, fiecare are anumite interese pe care și le protejează prin metode neortodoxe.

Normal ar fi ca aceste organisme să meargă în controale inclusiv la nunți, să-l cheme, elegant, pe DJ afară și să-l întrebe de documente, fără a perturba petrecerea.

Ideea e că nu trebuie să fie din start pus pe amenzi, dar să-i determine să intre în legalitate. ”La mulți dintre aceștia, nu există așa ceva”, adaugă Dan Tătuț.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Piraterie și muncă la negru în show-biz

  1. pai da, ca muystii aia care vin de la nu stiu ce „organ” al statului merg la comanda acolo unde cioflingari „DJ” au fost ejectati din cauza preturilor practicate – ma refer la nunti si botezuri organizate la diverse restaurante. La unu dintre ei, peste ceva timp cand mai uita putin o sa-l … scarpin, ca mi-a stricat ZIUA cea MARE … si il stiu pe FRAIER – sta pe linga NovatIm …

  2. Eu macar am demnitatea necesara sa spun ” lucrurilor pe nume ” nu ma ascund in spatele unui ID:)… Daca sunteti atit de destepti si ” informati ” pe cat pretindeti…. Acest ” FRAIER ” nu mai face parte din echipa UPFR ( asta ca sa stiti si cum se numeste „organul” ) tocmai pe motivul neimplicarii lor.
    NU ma pierd in fata banului… niciodata nu m a facut banul… dar voi celor care inca va mai cumpara mama camasi si pantofi .. iar la o adica va curg balele in coltul gurii, nu stiti ce inseamna sa ai o societate comerciala, nu stiti ce inseamna sa ai macar un angajat caruia sa i porti de grija si sa i oferi un salariu decent, voi sunteti baietii ” DESTEPTI” care stiti sa fentati statul si celelalte firme de pe piata :).. In fine ..
    nu stiu dc imi consum timpul si energia cu voi…
    PS .. ” ISTETULE” nu stau linga Novatim … acolo e alta firma … asta ca sa vezi cat de informat esti… sau cat de prost ..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *