„Pionierii”, în instruire la CCIA Timiș

Workshop PiP 2

În calitate de partener național al Programului CLIMATE KIC, cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa concentrat asupra schimbărilor climatice, în perioada 13-15 mai, CCIA Timiș găzduiește workshopul introductiv al Sub-programului „Pioneers into Practice”.

Este un program educațional cu o componentă de mobilitate, care le oferă experților din domenii legate de schimbările climatice o experiență în tranziția către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon, printr-o combinație de învățare bazată pe practică și ateliere de lucru.

Astfel, „pionierii” sunt experți în diferite domenii, precum sustenabilitate, durabilitate, eficiență energetică, smart cities, smart transitions, system innovation etc. şi vor ieși din zona lor de confort și vor lucra pentru o perioadă cuprinsă între patru şi şase săptămâni într-o organizație gazdă, care poate fi organizaţie nonguvernamentală, întreprindere mică sau mijlocie, multinațională, universitate, institut de cercetare etc., din una dintre țările participante în program: Germania, Italia, Ungaria, Portugalia, Malta, Cipru, Slovenia, Spania, Bulgaria, Serbia, Marea Britanie, Irlanda, Polonia, Finlanda, Estonia, Letonia, Slovacia, Cehia, Croația.

Legătura între pionier și organizația gazdă se realizează în funcție de preferințele primului și de acceptul gazdei, iar perioada de mobilitate este septembrie-octombrie 2019. Înainte de această componentă, sub-programul PiP începe cu o sesiune de online learning, în care participanţii sunt iniţiați în anumite instrumente vizuale pentru a aplica practic aceste concepte.

„Pionierii” lucrează în echipe la un proiect de grup care are ca temă o provocare locală: poluarea, colectarea selectivă a deșeurilor, transportul urban, risipa de hrană etc.

La evenimentul de la Timişoara (foto) participă 13 pionieri din toate zonele țării, experți în diverse domenii – parcuri naturale, managementul apei, biotehnologii, arhitecți, avocați, experți din cadrul primăriilor, şi specialiști din ONG-uri.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns